Mida teha Macaus – Aasia Las Vegases?

Asukohaga Hiina lõunarannikul oli Macau Portugali koloonia, kuni läks aastal 1999 taas Hiina omandusse. Hetkel on riik Hiina eriline administratiivpiirkond, s.t. Macau valitsussüsteem erineb mandri-Hiina omast.

Macau
Macau

Macau on suur kuurortlinn ja põhiline hasartmängu turismi sihtkoht. Tegelikult sõltub majandus väga otseselt turismist ja hasartmängudest, niisiis on see tuntud kui „Aasia Las Vegas“. Lisaks on sealne hasartmängu tööstus seitse korda suurem kui Las Vegases toimiv tööstus, nii, et kui sul tekib kohaliku või interneti kasiino taga kerge igavus, siis Macau on kindel koht kuhu poole tuleb oma sammud edasi sammuda.

Kuidas sinna saada?

Riigis on rahvusvaheline lennujaam, muudab õhu kaudu ligipääsu lihtsaks. Macausse võib reisida ka Hiina kaudu maismaad mööda. Kõige kasutatavam reisimarsruut on siiski praam Hong-Kongist.

Ringi liikumine

Linna avastamine taksodega võib osutuda tüütuks kogemuseks, kuna taksode pakkumine jääb nõudlusest kõvasti alla. Kahjuks ei ole Macaus transpordivõrgustiku ettevõtteid (nagu näiteks Uber). Isegi bussid võivad teha suuri ümbersõite. Siiski pakuvad arvukad hotellid bussidega liiniveoteenust (tasuta!), millega pääseb põhiliste turismiatraktsioonide juurde. Te ei pea selleks olema isegi nende hotellide külastaja. Neid teenuseid pakutakse ainult kavatsusega viia teid kasiinode lähedusse. Lõppude lõpuks on võimalik lähedamatesse paikadesse ka jalgsi ligi pääseda.

Ainulaadne kultuur

Macaud on mõjutanud nii Kantoni kui Portugali kultuur. See ilmneb nii arhitektuuri kui Macau köögi puhul.

Senado Väljak

Senado Väljak, mida teatakse ka kui Senati väljakut, on kõige lihtsamini äratuntav avatud koht Macaus. See on täis kauplusi, kultuuripärandeid ning tänava toitlustuskohti. St Pauluse kiriku varemed on kantud UNESCO kultuuripärandite loetelusse, need on jalutuskäigu kaugusel Senado väljakust. Mis puudutab tänavatoitlustust, siis tuleb Macau munatort lausa kohustuslikus korras ära proovida. See tort on ainulaadne kombinatsioon Inglise, Macau ja Portugali kultuurist.

Veel mõned külastamist väärt paigad ja vaated

Kui te reisite suvel, peaksite kindlasti lõõgastuma HacSa rannal, mis on suurim looduslik rand Macaus.

Macaus on mitmeid eriteemalisi muuseume, nagu Meremuuseum ja ainulaadne Grand Prix Muuseum. Macaud on õnnistatud ka paljude kirikutega, mis on külastusteks avatud. Veel üheks paigaks, mida tasub külastada, on Taipa küla – seal saab pildi sellest, milline nägi Macau välja enne suurt turismi lainet.

Macaus on palju linnaparke, kui te otsite meelerahu. Loodusesõbrad võivad suunduda SeacPai Van parki. Peale selle, et seal eluneb palju erinevaid vee-elukaid ja maismaaloomi, on selle pargi põhiliseks tõmbenumbriks kaks hiigelsuurt pandakaru!

Macau torn

Macau torn on tavade ja meelelahutuste keskus nendele, kes otsivad põnevaid elamusi. Alates aastast 2019 on Macau keskus kõrgeim koht benji hüpeteks. See teeb hüppest Guinessi rekordi kui kõige kõrgemalt sooritatud kommertslikust benjuhüppest maailmas. See peaks küll teie adrenaliini tippu viima.

Kalastaja sadam

Ehkki see ei olnud Kalastaja sadama esialgseks eesmärgiks, võib sinna alati minna, et pääseda eemale ülejäänud Macaule omasest sebimisest ja tõuklemisest. Siin on selliste ikooniliste ehitiste mudelid nagu Rooma Colosseum. Kuna see Kalastaja sadam ei meelita ligi eriti palju külastajaid, siis on see ideaalseks kõrvaliseks kohaks, kus teha korralike fotosid!

Raha

Enamik suuri hotelle ja kasiinosid aktsepteerivad krediitkaarte. Maapiirkondades tasub siiski kaasas kanda Macau pataaka või Hong Kongi dollareid. Veenduge lihtsalt, et kasutate Macau pataaka vaid Macau piirides, kuna kusagil mujal neid vastu ei võeta.