Riigi üks kaasaegsemaid lasteaedasid saab nurgakivi

Kesknädalal, 29. mail pannakse Pärnus nurgakivi Raja tänav 7 kerkivale lasteaed-ujulale, millest saab Eesti üks kaasaegsemaid lasteaedu.

Eesti ühele kaasaegsemale lasteaiale pannakse Pärnus nurgakivi. Foto Pärnu linnavalitsus
Eesti ühele kaasaegsemale lasteaiale pannakse Pärnus nurgakivi. Foto: Pärnu linnavalitsus

[pullquote]Lasteaiaga ühes kompleksis saab olema kaasaegne ujula[/pullquote]„Eritellimusega mööbel, liikluslinnak, erinevad mänguväljakud, väikesed ja suured kelgumäed, staadion, basseinid, mullivann, muusika- ja võimlemissaal, galeriid, katusel asetsevad päikesepaneelid ja palju muud põnevat teevad sellest Eesti ühe moodsaima lasteaia,“ ütles Pärnu linnapea Romek Kosenkranius. „ Lasteaiaga ühes kompleksis saab olema kaasaegne ujula, mis hakkab tulevikus asendama amortiseerunud Koidula kooliujulat ning pakkuma koolidele, sportlastele ja ujumishuvilistele paremaid treeninguvõimalusi.“

10,6 miljonit eurot maksev ehitis valmib 2020. aasta juunis. 4 039 200 euroga toetab ettevõtmist Euroopa Regionaalarengu Fond, ülejäänu tasuvad Pärnu linn ning Tori ja Häädemeeste vald.

Raja ja Mai tänava nurgale ehitatav kompleks koosneb päikesekujulisest lasteaiast, ujulast, staadionist, välilavast, parklast ja hoovil asuvatest mänguväljakutest. Lasteaiahoone mahutab kaheksa aia- ja kaks sõimerühma koos neid teenindavate ruumidega, ujulas on 25 meetri pikkune põhibassein kaheksa rajaga, 6×16 meetri suurune eelbassein, mullivann ja 3×7 meetri suurune lasteaialaste bassein. Kogu kompleksi ehitusalase pinna suuruseks on 4562 ruutmeetrit.

Lasteaed-ujula arhitektuurse lahenduse tegi KAOS Arhitektid, projekteeris Projekt O2 ja ehitab OÜ Nordlin Ehitus. Praegu on maa-alused betoneerimistööd lõpusirgel ja lasteaiast juba osa seinu kerkinud. „Tahame enne talve „karbi“ valmis saada, et talvel sisetöid teha,“ lausus Nordlin Ehituse projektijuht Kaupo Sild.

Pärnu lasteaedadest uuendatakse tänavu veel Tralli ja Tammsaare lasteaeda. Tralli remont lõpeb sügisel ja maksab 752 994 eurot, millest 319 614 annab Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) Euroopa Liidu heitmekaubanduse kauplemissüsteemi rahast. Tammsaare lasteaia enegiatõhusamaks muutmine lõpeb samuti sügisel ja maksab 518 520 eurot, millest 350 664 on KIKi toetus. Eelmisel aastal lõppes 796 630 eurot maksnud Kastani lastaia remont, hoone energiatõhusamaks muutmist toetas 357 279 euroga Eesti riik.

Samal teemal:

Marko Šorin, Pärnu abilinnapea. Foto Urmas Saard

 

 

 

Lähinädalatel algab Pärnus lasteaia ja ujula ehitus