Jõgeva vallajuhid kinkisid kõige noorematele vallakodanikele omavalitsuse sümboolikaga hõbelusikad

Emadepäeva eelsel päeval, 11. mail korraldasid Jõgeva vallavanem Aare Olgo ja vallavolikogu esimees Raivo Meitus Jõgeva kultuurikeskuses vastuvõtu noorimatele vallakodanikele. Kutsutud oli 54 pisitüdrukut ja -poissi koos oma vanematega.

Jõgeva valla noorimad kodanikud ühispildil. Foto Riina Mägi
Jõgeva valla noorimad kodanikud ühispildil. Foto: Riina Mägi

Jõgeva vallavanem Aare Olgo ütles luuletaja Artur Alliksaare sõnadega: „Ainult lapsed suudavad suudelda valgust, ainult lapsed suudavad naeratada nii, et selles pole nukrust.”

„Loodan, et kõigil siia kogunenud tüdrukutel ja poistel oleks lapsepõlv täitunud siiraste naeratustega. Soovin lapsevanematele tarkust ja tahtmist, armastust ja asutust emotsionaalsust ja energiat ja kõiki häid isikuomadusi oma tütardele ja poegadele hooliva, ilusa ja huvitava lapsepõlve loomisel,” jätkas Olgo

Valla poolse kingitusena said kõik uued vallakodanikud endale valla vapiga hõbelusika, Eesti Lastekirjanduse Keskuse ja kultuuriministeeriumi poolt lisandus sellele raamat „Pisike puu”.
Volikogu esimees Raivo Meitus avaldas lootust, et värsked hõbelusika omanikud leiavad lasteaia- ja kooliealiseks saades sõpru, kes võtavad neid sellisena, nagu nad on, ning suureks sirgudes saavad neist tublid inimesed.

Muusikalist külakosti tõi ansambel Peened Preilid Palamuselt Helen Kirsi juhendamisel. Noorimate vallakodanike vastuvõttu korraldatakse Jõgeva vallas kaks korda aastas: emade- ja isadepäeva paiku.

„Väikestele lastele hõbelusikate kinkimine on sündmus, mis kogu perele kauaks meelde jääb. Omavalitsuses, kus see kombeks, austatakse püsiväärtusi, mis ongi elu järjepidevuse aluseks,” lausus ettevõtja ja Jõgeva vallavolikogu kultuuri- ja spordikomisjoni esimees Marek Saksing, kes oli pidulikul vastuvõtul kaasa Kardi ja perre sündinud poja Mikk-Johanniga.

„Hea, et lapsi on hakanud sündima ka Jõgeva valla väiksemates paikades,” rõõmustas sündmusel osalenud Oliveri vanaema, SA Tartu kiirabi meditsiinitöötaja Ene Viitkin.

Jaan Lukas