Paikuse lõviklubi kinkis kahele Pärnumaa koolile kettagolfi tarvikud

LC Paikuse president Mart Nõmm ja sama klubi projekti vedaja Kuno Erkmann andsid täna Sindi gümnaasiumile üle discgolf’i harjutamiseks vajalikud tarvikud, mille hulka kuulub kolm mobiilset korvi ja kettakomplekti. Samasuguse komplekti sai eelnevalt ka Paikuse põhikool.

Sindi gümnaasiumi õpilased valmistuvad kettagolfi harjutusteks. Foto Urmas Saard
Sindi gümnaasiumi õpilased valmistuvad kettagolfi harjutusteks. Foto: Urmas Saard

Kooli staadionile kingitust vastu võtma tulnud Sindi gümnaasiumi direktor Ain Keerup tegi esimese õnnestunud kettaheitega käe valgeks. Proovivise toimus küll kaunis lähedalt, aga seegi sooritus vajas täpset silma ja osavat kätt.

Kingitust tulid uudistama peamiselt seitsmenda klassi õpilased. Esmaseid juhiseid jagas Karl Olaf Kappel osaühingust Discsport. Kolm korvi paigutati jalgpalli murule üksteisest mõõdukale kaugusele ja Kappel jagas noortele kettad kätte. Discgolf on üha suuremat populaarsust koguv spordiala, mis tekitab parajat hasarti. Mängijad peavad suutma lennutada spetsiaalse kujuga taldrikut võimalikult väheste visete arvuga discgolfi korvi. Juhendaja sõnul on ühekordse heitega võimalik ketast lennutada kuni paarisaja meetri kaugusele. Seda teevad siiski vähesed eriti kogenud sportlased, aga 100 meetri püüdmine polevat mingi eriline kunst. Ka 150 meetrit on täiesti võimalik. Palju oleneb ketta kujust, mida on kolme põhilist tüüpi.

Korvi viskamist nimetatakse puttimiseks, aga selle juures kehtivad teatud reeglid. Puttimisel peab ketas lendama korvi põhja või jääma kettidesse pidama. Paraku korvi ülaosa peale kinni jäänud ketast ei loeta korvis olevaks, samuti jääb heide arvestamata ketta kinnijäämisel korvi alumise raua külge.

Nõmm ütles, et komplekti kinkimise juurde kuulub ka koolituse läbiviimine. Koolitamisega jätkatakse järgmiselgi õppeaastal.

Kuno Erkmann ütles, et projekti kogumaksumus on 1050 eurot. Sellest 750 eraldas Lions Eesti piirkond ja Paikuse lõviklubi panustas omalt poolt 300 euroga.

Urmas Saard