Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

mai 2019
E T K N R L P
« apr   juuni »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kildu külas arutleti meedia vabadusest ja vandenõuteooriatest

Meediakirjaoskuse, sotsiaalmeedia funktsioneerimise ning kriitilise mõtlemise arendamise teemadel toimus Kildu külas 25. aprillist kuuenda maini Erasmus+ rahvusvaheline noortevahetus „consPIRACY”.

Noortevahetuse osalejad ühiselt Kildu külalistemaja pererahvaga. Foto Herkko Sõber

Noortevahetuse osalejad ühiselt Kildu külalistemaja pererahvaga. Foto: Herkko Sõber

käisid Viljandi lossimägedes mõtteid meediamürast puhastamas

Viljandimaale Põhja-Sakala valla Kildu külalistemajja kogunes kokku 30 noort erinevatest riikidest. Esindatud olid Eesti, Holland, Slovakkia, Hispaania, Georgia, kõige kaugemalt saabusid noored Palestiinast.

Toimusid arutelud, kus noored tutvustasid üksteisele oma koduriikide meedia vabadust ja kultuuri üldisemalt. Peamisteks töötubade teemadeks olid meedia toimimine, meediakirjaoskus, meedias levivad erinevad arvamused, tõekspidamised ja väärteave. Samuti said noored kätt proovida sotsiaalmeedia sisu eesmärgipärasel loomisel ja hea, lööva ning kaasahaarava video tegemisel. Vahetati mõtteid vandenõuteooriate kohta ning arutleti nende tõepärasuse ja tekkemotiivide üle. Noored kasutasid töötubades mitteformaalse õppe meetodeid, mis tähendab, et erinevad töötoad viidi läbi interaktiivselt ja mänguliselt.

Noored külastasid volbriööl ka Tartut ning käisid Viljandi lossimägedes mõtteid meediamürast puhastamas. Tartus kohtuti veebikonstaabel Villega, kes rääks internetis levivatest ohtudest. Kohtumisel meditsiinitudengiga tutvuti intrigeeriva vaktsineerimise teemaga. Suure-Jaani noortekeskuses viidi läbi töötubasid noortele sellest, mida õpiti ja töötati välja noortevahetusel.

Kildu külalistemajas tegutsevas ratsakeskuses sai vabal ajal hobustega ratsutada. Samuti võis vaadata talus elavaid loomi: kitsi, lambaid, jäneseid ja hanesid. Esimesel päeval sündis tallis varss, kellele noortevahetusel osalejad valisid nimeks Loreen. Kildu on väga ilus koht: palju loodust, vaikust ja rohelust ümberringi, mis paljude noortevahetusel osalejate kodukohtadest erineb. Osalejatele pakuti maalähedaseid toite, mille maitsed jäävad noortele kindlasti meelde, kõige muu hulgas ka väga eestipärane kama koos punasõstardega.

Suur aitäh kogu Kildu külalistemaja pererahvale, kes meid võõrustas ning kõigile noortevahetusel osalejatele! Projekti rahastati Euroopa liidu Erasmus+ programmist.

Merlin Grosberg
Noortevahetusel osaleja

Comments are closed.