Kevadpühal laulsid Sindi lapsed oma emadele

Jättes tänase Sindi laada omasoodu kulgema kogunesid Sindi lasteaia aiarühmade lapsed seltsimaja suurde saali, kus erinevas eas mudilased pühendasid uhkelt kõlanud kevadkontserdi emadele.

Sindi lasteia kevadpüha kontsert emadele. Foto Urmas Saard
Sindi lasteia kevadpüha kontsert emadele. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Loomulikult ei jäänud direktorile alla ka õppealajuhataja, kes krimpleeniajastu moevoolu tutvustamisel pani endale selga tolle ajastu hõberebase kraega mantli[/pullquote]Saal oli puupüsti rahvast täis, osad kuulajad pidid kontserti seistes kuulama.

Kuigi kavas leidus mitmeid lugusid lasteaia juubelikontserdilt, oli igal rühmal ka siira sõnumiga laul just oma emmele ja memmele. Lasteaia 13 rühmast oli laval üheksa. „Sõimerühmad mängivad ja trallivad emmedega emadepäeva nädala eel ja järel,” osundas lasteaia muusikaõpetaja Ülle Ots. Kontserti juhtis Sindi gümnaasiumi õpilane Annabel Vilgats, kes rühmade lavale tulekut ja mahajuhatamist oma jutuga põnevamaks muutis. Lisaks lauludele ja tantsudele kõlasid kontserdil ka mitmed laste poolt esitatud luuletused, valik koostati emakeele päeval toimunud luulekonkursi parimatest paladest.

Et lapsed olid eelnevalt kõva vatti saanud, ei jäänud õpetajadki võlgu – lapsevanemate ette toodi Sindi lasteaia ajalugu läbi erinevate ajastute moe, alustades ülemöödunud sajandi üheksakümnendatest (lasteaia sünniaastaks peetakse aastat 1894), lõpetades läinud sajandi üheksakümnendatega. Õpetajate ja teiste töötajatega ühes rivis astus moedemonstratsioonil ka lasteaia uus direktor, kes end ulakate üheksakümnendate teksaseelikusse ja nailondressipuusi oli riietanud. Loomulikult ei jäänud direktorile alla ka õppealajuhataja Reine Tänav, kes krimpleeniajastu moevoolu tutvustamisel pani endale selga tolle ajastu hõberebase kraega mantli, mille tegi eripäraseks mantlikanga päritolu – kust mujalt ikka siis, kui Sindi vabrikust!

Urmas Saard