Suur pildigalerii: Sindi võimlemispidu 2019

Täna, 13. aprillil korraldas Sindi Avatud Noortekeskus traditsioonilise võimlemispeo. Sindi seltsimajas esinesid Sindi, Kilingi-Nõmme, Pärnu, Pärnu-Jaagupi, Tori kooli võimlejad ja tantsijad, stuudio Happy Dancers ja üllatusesinejad.

Osalejad Sindi võimlemispeol 2019. Foto Helen Parmen
Osalejad Sindi võimlemispeol 2019. Foto: Helen Parmen
Sindi võimlemispidu 2019. Kätry Lisete Kuusik, juhendaja Merili Passel. Foto Urmas Saard
Sindi võimlemispidu 2019. Kätry Lisete Kuusik, juhendaja Merili Passel. Foto: Urmas Saard

[pullquote]millise nõtkusega naised posti külge klammerdudes sooritasid erinevate raskusastmetega trikinumbreid[/pullquote]Ühtekokku toodi suure saali lavale 20 etteastet. Tavapäraselt tulid esimestena vaatajate ette Sindi noortekeskuse noorimad võimlejad. Esimese kuni kolmanda klassi tüdrukutest koosneva Ritsikate rühma kava kulges langevarju all ja servadel. Ritsikad tulid lavale hiljem veel teist kordagi ja esinesid trikikavaga. Sindi noortekeskuse Täheratas on edasijõudnute rühm. Nemad käisid laval koguni kolmel korral. Esmalt oli vabakava, järgmisena trikikava ja viimaks lindikava. Sindi võimlejaid ja tantsijaid juhendab Margit Schmidt. Aga ta treenib ka Githa nooremat rühma ja Githa seeniordaame.

Sindit esindas ka Sindi gümnaasiumi tantsurühm Hope, juhendaja Merili Passel.

Üksikesinejateni esinesid Seleri Sutt (Margit Schmidt) vabakavas ja Kätry Lisete Kuusik (Merili Passel), kelle esinemise nimetus oli „Tuli võidab maa”.

Üsna võimlemispeo alguses tassisid noortekeskuse noored abilised näivalt raske alusega peene läbimõõdu ja kõrge posti keset lava. Seejärel ilmusid lavakardinate vahelt nähtavale päeva üllatajad, Vertical Fitness Dance Stuudio naised: Terje Jaanoja (juhataja ja treener) ja Laivi Pärna. Publiku seas tekitas hämmeldust, millise nõtkusega naised posti külge klammerdudes – kohati tundus, et üksnes ühe käe sõrmedega puudutades – sooritasid erinevate raskusastmetega trikinumbreid. Jäi mõistatuseks, kuidas üks naistest võttis õhus postist eemalduva horisontaalse asendi ja teine toetus vertikaalses seisakus kahel jalal esimese jalgadele? Eluaegne iluvõimlejate treener Margit Schmidt ütles, et Laivi oli Kilingi-Nõmmes üks tema esimesi õpilasi ja jätkab siiani vilistlaste rühmas. Laivi on 49-aastane ja aastate lisandudes vorm üksnes paraneb.

Terje ja Laivi tulid vaatajate ette veel teisegi esinemisnumbriga, millega võimlemispidu lõpetati ülivõimsat elamust kinkides.

Traditsiooniliselt kogunesid võimlemispeo lõpul kõik esinejad lavale ja viimaks lavaesise treppidele ühispildistamisele. Roosidega tänati kõiki juhendajaid: Andra Sõmer, Merili Passel, Merlin Tallo, Marin Küla, Siiri Linke, Reet Parind, Sairi Sutt, Margit Schmidt.

Margit Schmidtile kingiti pühendusega kaunis vigurkujuline lillevaas, millele on kirjutatud: „Kallis Margit! Suur tänu võimlejate pikaajalise koolitamise eest! 13.04.2019 Sindi ANK”.

Võimlemispeol ei jäänud märkamatuks ka Sindi noortekeskuse heategevuslik kohvik Sinklased, mis on osa Pärnumaa noorte kokandusringist. Iga ostu pealt läks 0,10 eurot Pärnu loomade varjupaiga heaks.

Urmas Saard

Sindi XIII võimlemispidu Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi XIII võimlemispeole registreerus rekordiliselt osalejaid