Pärnu päeva ametliku jätkupäeva kontsert Raeküla Vanakooli keskuses

Sadakond fotot

Enam kui paari tunni pikkusel ja ilma vaheajata kontserdil oli kahe kuraditosina jagu etteasteid, esinejateks Raeküla Vanakooli keskuses harjutamas käivad lauljad, muusikud ja tantsijad.

Pärnu päeva kontsert Raeküla Vanakooli keskuses. Foto Urmas Saard
Pärnu päeva kontsert Raeküla Vanakooli keskuses. Foto: Urmas Saard

Keskuse juhataja Piia Karro-Selg meenutas, et esmakordselt tähistati Pärnu päeva 2011. aasta esimesel ülestõusmispühal, 24. aprillil. Sellega pühitseti linna 760. aastapäeva. Kahel esimesel aastal peetigi Pärnu päeva ülestõusmispühal, sest just tollel päeval, anno Domini 1265 andis Saksa ordu Liivimaa haru meister Conrad v. Mandern välja privileegi, millega kinkis linnale maa lossi ees jõest mereni, kuni Reiu suudmeni. Hiljem loobuti liikuvast pühast ja alates Issanda aastast 2014 määrati Pärnu päevaks 5. aprill. Kui tähtpäev satub argipäevale, siis tähistatakse Pärnu linna päeva 5. aprillile järgneval laupäeval. „Meie oleme otsustanud mitte konkureerida samal päeval suure Pärnu tegemistega ja nii tähistame Pärnu päeva täiesti ametliku jätkupäevana pühapäeval,” selgitas Karro-Selg.

Kontserdi avaesinejad olid Boris Leppsoo pillistuudio noored, õde-venda Rebeka Baumann ja Kristofer Baumann. Esimeseks lauluks valiti „Viimne ratsu”. Breiktantsijaid vaadates jätsid mõnedki saalis istujad paar-kolm korda hingamata – vigurasendid, õhupöörded ja -kukerpallid sundisid publikut keskenduma üksnes põrandal toimuvale ning unustama hetkeks kõik muu.

Rotiküla vanamehed laulsid kaunilt laulu „Kolm pääsukest”. Vanamehi juhendab ja saadab klahvpillil Ene Saar. Enne, kui Rannavaresed oma nokad lauludele avasid, tantsisid tütarlapsed showtantse. Naisrahvatantsurühm Kaasike sai hiljuti kolmekümneseks.

„Ukulele ring on täitsa Raeküla Vanakooli keskuse grupp. Mängin ka ise selles, aga kuna olen tööalaselt kuu aega eemal olnud, siis ei saanud minna koos teistega lavale. Täna oldi esmakordselt laval,” selgitas Karro-Selg. Ukulele juhendaja on Alari Janson, Rääma linnaosast.

Lõpulood esitas Alari Janson külalisena, sest sellisel kujul ta vanakooli keskuses ei harjuta. Esmalt laulis ta enda kitarri saatel laulu „Vana nurga kohvik” ja viimasena „Valss sõpradele”.

Ülevaade kuuldust ja nähtust ei ole kaugeltki täielik. Kuid rohked fotod loovad kontserdist täielikuma pildi. Aga ka seekordne pildigalerii ei anna Raeküla Vanakooli keskuse isetegevuslaste tegevusest täielikku ülevaadet, sest täna ei esinenud Raeküla Rahva Teater, ka mitte Kirmas ja mitmed teised isetegevuslaste seltskonnad.

Urmas Saard

Samal teemal:

Tänavune Sinilillejooks avati Pärnus. Foto Urmas Saard

 

 

 

Fotogalerii: Pärnu päeva üks osa möödus Sinilillejooksul ja Keskväljakul

Pärnu linnavalitsuse hoone Karja tänaval. Foto Urmas Saard

 

 

 

Laupäeval tähistatakse taas Pärnu päeva