Kuhjavere Aastate Tegijaks kuulutati abivalmis ettevõtja Meelis Reinhold

Kuhjavere Küladeteatrite festival on tuntuks saanud kogu Eestis. Iga teatrisündmus vajab aga taustajõude, toetajaid ja abistajaid. Üks neist on Meelis Reinhold, kelle Kuhjavere külavanem Romeo Mukk kuulutas Eest Vabariigi 101. aastapäevale pühendatud pidulikul vastuvõtul Kuhjavere Aastate Tegijaks 2018.

Kuhjavere külavanem Rome Mukk ja Kuhjavere küla Aasta Tegija Meelis Reinhold. Foto Marko Reimann
Kuhjavere külavanem Rome Mukk ja Kuhjavere küla Aastate Tegija Meelis Reinhold. Foto: Marko Reimann

[pullquote]Meelis Reinhold sai mälestuseks Mulgi savikojas valmistatud looduslike kujunditega keraamilise vaagna ja raamitud tunnustuskirja[/pullquote]Viljandimaal Põhja-Sakala vallas asuvas Kuhjavere külas hakati Aasta Tegija tiitleid jagama 2007. aastal, kui leiti, et oleks vaja oma aktiivsemaid ühistegemistesse panustajaid inimesi tunnustada. Esimene Aasta Tegu läks Lemmingute perele Passaias, kes korraldas emotsionaalse jõululõkke metsas, kus külarahvas veetis mitmeid toredaid tunde.

Aunimetuse saaja otsustab ja kuulutab välja külavanem Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamise sündmusel. Sõltuvalt nominentidest võib nimetus olla nii Aasta/aastate Tegu või Tegija(d).

Seekordsel iseseisvuspäeva vastuvõtul andis Romeo Mukk Kuhjavere Aastate Tegija tiitli naaberkülas Üldes elavale ettevõtjale Meelis Reinholdile. ”Tänu temale on meil tasuta kasutada maatükk, ilma milleta suuremate sündmuste ajal nagu külateatrite festival, poleks võimalik autosid parkida. Selle žesti tegi ta täiesti vabast tahtest ja arusaamisest juba kaua aastaid tagasi. See on nagu külaplatsi laiendus. Meelis on viimasel aastal ka aktiivselt ajanud Kuhjavere maaparandusühistu käivitamist ja projektitööd. See haarab suurema kogukonna kui Kuhjavere, ka naaberkülade maad ja majapidamised, sest ilmnes vajadus kunagi rajatud maaparandussüsteemi uuendada, et tulevikuski saaks põldu ja metsa harida. Tunnustatu oli ilmselt üllatunud ja pikka juttu ei järgnenud. 15. külateatrite festival on tulemas 17. ja 18. augustil ja siis mõtleme jälle Meelise peale ja täname heateo eest. Ta on ka ise nautinud teatritruppide esinemist”, rääkis Kuhjavere külaseltsi juhatuse liige Urve Mukk.

Meelis Reinhold sai mälestuseks Mulgi savikojas valmistatud looduslike kujunditega keraamilise vaagna ja raamitud tunnustuskirja.

Külavanem Romeo rõhutas oma tervituskõnes koostöövajadusele nii oma külas, seltsis kui ka piirkonnas ning suures omavalitsuses. „Hea on tunda toetavat õlga nii mõnegi sündmuse ettevalmistamisel kui ka probleemide lahendamisel või uute ideede sündimisel ja elluviimisel. Meie hea käekäik sõltub suures osas meist endist, meie suhtumisest ja tegemistest. Selleks on vaja arutelusid ja kokkuleppeid kogukonnas ja väljaspoolgi,” toonitas ta.

Põhja-Sakala vallavolikogu esimees Arnold Pastak loeb Kuhjavere küla ajalehte. Foto Marko Reimann
Põhja-Sakala vallavolikogu esimees Arnold Pastak loeb Kuhjavere küla ajalehte. Foto: Marko Reimann

Kutsutud külalistest said sõna Põhja-Sakala vallavalitsuse kultuurispetsialist Evelyn Härm, kes igati küla tegemisi toetab ja vallavolikogu esimees Arnold Pastak. Teda pärjati aasta tagasi Kuhjavere Sõbra tiitliga. Ta on kaasa elanud ja toetanud Kuhjavere tegemisi seltsi tegutsemise algusest peale, kui kuuluti veel Olustvere valda. Ta rõõmustab selle üle, et Kuhjaveres ikka järjekindlalt tegutsetakse ja külaelu eest veetakse.

Kohal olid ka kuhjaverelaste sõbrad Sürgaverest – Marko ja Aurelika Reimann, kellel olid kaasas videokaamerad ja fotoaparaat. Soovitakse jäädvustada ajaloo tarbeks sündmusi Kuhjaveres ning anda välja ülevaatlik video külaseltsi 20 aasta tegemistest ja arengutest. Sünnipäevapidu peetakse aprillis.

Eesti sünnipäeva puhul otsustas külaseltsi juhatus tunnustada külavanem Romeo Mukki Eesti Vabariik 100 juubelimedaliga, mis nüüd üle anti. Maitsti eestipäraseid kilu- ja heeringavõileibu ning pakuti pidupäevatorti.

Jaan Lukas