Nõmmel valiti aasta õpetaja ja õpilane

Eelmisel neljapäeval, 7. veebruaril toimus Pääsküla koolis tunnustuskonkursi „Nõmme aasta õpilane 2019“ pidulik lõpuüritus, kus tunnustati Nõmme parimaid õpilasi ja õpetajaid.

Nõmme aasta õpilase gala laureaadid. Foto Jukko Nooni
Pildil esireas Emma Tross (aasta muusik), Kenry Kikkas (aasta sportlane), Liise Timmo (Nõmme linnaosa eripreemia); tagareas Erika Tafenau (Rahumäe põhikooli eripreemia õpetajale), Robi Pärnik (aasta aktivist), Gerli Laaniste (aasta õpetaja) ja Grete Maine (aasta õpilane). Foto: Jukko Nooni

[pullquote]Aasta õpilase tiitli sai Grete Maine Kivimäe põhikoolist[/pullquote]Üritust korraldas Nõmme Õpilasesinduste Liit koostöös Nõmme linnaosa valitsuse ja Pääsküla kooliga. Kokku esitati konkursile 24 kandidaati, kelle seast valis žürii viies kategoorias silmapaistvamad. Žüriisse kuulusid Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis, kabetaja Kadi Veski, Nõmme Õpilasesinduste Liidu endine esimees Karl Sten Kõrgmaa, koorijuht ja muusikaõpetaja Janne Fridolin ja poliitik Rainer Vakra.

„Nõmme Õpilasesinduste Liidu korraldatud aasta õpilase konkurss on tänuväärne algatus noorte endi poolt, et tunnustada ja motiveerida neid, kes panustavad rohkem. Konkurss näitas, et andekaid inimesi on Nõmme koolides palju ja tunnustust väärivad kindlasti kõik kandidaadid. Aasta õpilase gala toimus teist korda, loodetavasti saab sellest Nõmmel traditsioon,“ sõnas Grete Šillis.

Aasta õpilase tiitli sai Grete Maine Kivimäe põhikoolist. Ta on kooli edukalt esindanud olümpiaadidel, kirjutanud artikleid ja lugusid, avanud oma maalinäituse, on osav etleja ja andekas laulja ning aitab tihti klassikaaslasi, kes on tema üle väga uhked. Grete Maine oli eelmise aasta juunis korraldatud Nõmme IV laulu- ja tantsupäeva üks peojuhtidest.

Aasta aktivisti tiitli sai Robi Pärnik Pääsküla koolist. Klassikaaslased ja õpetajad kirjeldavad teda kui noormeest, kes jõuab kõikjale, korraldab pidevalt üritusi, asendab vajadusel koolis tundi ja hoolitseb, et see kõik ka hästi tehtud saaks.

Aasta sportlase tiitli sai Kenry Kikkas, kes õpib Nõmme erakooli 7. klassis. Kenry Kikkas pühendab kogu oma vaba aja ratsutamisele ja tallitöödele, mida paratamatult hobuste eest hoolitsemine nõuab. Ta osales eelmisel aastal 19 võistlusel, startis kolme erineva hobusega kokku 43 korda ja saavutas nii esimesi, teisi kui ka kolmandaid kohti, olles ratsutamisega tegelenud alles kaks aastat.

[pullquote]Õpetaja on pannud klassi ukse juurde ka postkasti, kuhu saavad kõik anonüümselt jätta küsimusi[/pullquote]Aasta muusiku tiitli sai Emma Tross, kes on Rahumäe põhikooli õpilasesinduse president ja õpib 9. klassis. Ta on pälvinud mitmeid kõrgeid kohti erinevatel lauluvõistlustel, tegeleb näitlemisega ja võtab tihti osa ka kooliüritustest.

Aasta õpetaja tiitli pälvis Nõmme põhikooli matemaatikaõpetaja Gerli Laaniste. Ta on õpilaste austuse välja teeninud oma huumorimeele ja õpetusstiiliga, mis muudab raske õppeaine põnevaks ja aitab õpitut siduda reaalsete näidetega elust. Õpetaja on pannud klassi ukse juurde ka postkasti, kuhu saavad kõik anonüümselt jätta küsimusi, mida tunnis ei julge küsida või millest aru ei saadud. Õpilased peavad Gerli Laanistet tõeliseks harulduseks, kellest võiksid eeskuju võtta ka teised.

Nõmme linnaosa valitsuse eripreemia sai Liise Timmo Nõmme põhikoolist, kes kandideeris aasta aktivisti kategoorias. Liise Timmo on 7. klassi õpilane ja oma kooli õpilasesinduse president, kel on alati oma kaalutletud arvamus ja pühendub kõigele, mis ta teeb – olgu selleks tantsimine, suvel töötamine, ürituste organiseerimine või vabatahtlik töö Punases Ristis.

Rahumäe põhikool andis samuti välja eripreemia, millega avaldas tänu klassiõpetajale Erika Tafenaule.

Jukko Nooni
Nõmme linnaosa valitsuse avalike suhete nõunik