Sibulatee võtab Tartu eeskujuks

Uuel aastal puhuvad Varnja külas uued tuuled ning Mesi tare kodumaja avab esimesena Sibulateel tänavaraamatukogu.

Varnja tänavaraamatukogu avamine
Varnja tänavaraamatukogu avamine

[pullquote]võib meelepärase raamatu vahetada välja mõne teise trükise vastu[/pullquote]Mesi Tare perenaine Herling Mesi: „Innustust saime Tartust ja tema tänavaraamatukogudest. Oleme nelja tegutsemisaasta jooksul palju panustanud kogukonda, algatanud ja kaasa löönud mitmetes üritustes ning see oli vaid loomulik asjade käik. Eesmärk on ikka ja jälle midagi uut kogukonnale ning külastajaile pakkuda.“

Varnjas tegutseb auväärse pika ajalooga Varnja raamatukogu, mis juba 90 aastat kohalikele lugemisrõõmu pakub. Kindlasti ei paku tänavaraamatukogu konkurentsi Varnja päris raamatukogu uhkele kogule. Sooviks on hoopis tõsta Varnja külaliste elamusi ja anda tagasitulekuks põhjuseid. Või kohalikule inimesele anda võimalus ükskõik mis hetkel läbi astuda ja omale sobiv lugemine valida.

Tänavaraamatukogust raamatu laenutamisel ei ole loetud mitu päeva võib raamatut laenutaja kodus hoida. Oluline on, et inimestel oleks rõõmu raamatutest. Siit võib laenutada raamatut kohapeal lugemiseks või kaasa võtta, et see hiljem tagastada. Samuti võib meelepärase raamatu vahetada välja mõne teise trükise vastu.

Varnja tänavaraamatukogu avab ukse uhke lastekirjanduse väljapanekuga, samuti leidub kokaraamatuid ja muid teoseid. Ilukirjandust ja muid raamatuid lisandub jooksvalt ning aegajalt värskendatakse ja vahetatakse raamatukogu väljapanekut. Jääb loota, et Sibulatee teised küladki sellest inspiratsiooni saavad ning oma kogukonnale ja külalistele sellised raamatukastid avavad.
Tänavaraamatukogu leiab Sibulateel seigeldes Varnjast, Mesi tare kodumaja peaukse kõrvalt.

Herling Mesi