Ülemaaline Jõuluvanade Konverents keerutas ümber Renna jõulupuu ussitantsu

Sindist Suur-Pärnusse liikuma asunud XVIII Ülemaaline Jõuluvanade konverents avas oma esimese postkontori Sindis Raudtee tänaval, mille vahetusse lähedusse jäid sotskeskus, noortekeskus ja Renna enda kätega valmistatud jõulupuu installatsioon.

Ussitants Sindis ümber Renna jõulupuu installatsiooni. Foto Urmas Saard
Ussitants Sindis ümber Renna jõulupuu installatsiooni. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Jõuluvana Juhan tutvustas oma esikraamatut „Jõuluvana Juhani päevaraamat”[/pullquote]Jõuluvanade konverents tõi Sindi rahva liikvele lausa lugematul hulgal, mille sarnast vanemadki inimesed hästi ei mäletavat. Jõulutaatide, -memmede, päkapikkude ja Janne Ristimetsa tantsuinglid kogunesid 1. detsembri hommikul Sindi liuvälja servas asuvasse seltsimajja külmakraadides näpistatud ninasid soojendama. Sealtsamast läksid nad oma uhkete neljarattaliste tõldade pasunate vilinal läbi linna teele. Jaama tänaval peatunud ilmatuma suurt autode rivi ja enam kui pooltsada punakuuelist ootas kannatamatult ennenägematult suur rahvamurd.

Jõuluvana postkontori laval esines piparkoogivabriku ansambel Kardemon. Lava ees tantsisid Janne Ristimetsa tantsuinglid. Jõuluvanade konverentsi moderaator jõulutaat Ärni oli kuulnud, et Sindis on kuuskedega kitsas käes ja seepärast kinkis Tori vallavanemale Lauri Luurile kena pisikese metsast toodud kuusekese, mille viimane tänuga vastu võttis.

“Täname, et aitasite!

Ärnil oli jagada Sindi tublidele naistele ka tänukirju, millele on kirjutatud „Täname, et aitasite!” XVIII Ülemaalise Jõuluvanade konverentsi tänukirjad said Sindi Naisliidu juht Juta Velleste ja Sindi sotsiaaltöökeskuse juhataja Renna Järve, kes valmistas oma osavate käte abil väikese jõulupuu installatsiooni.

Külauudiste infoveski reporterile pakkus pikal Ülemaalise Jõuluvanade konverentsi teekonnal küüti jõulutaat Elmar ja Naima Kilingi-Nõmmest. Foto Urmas Saard
Külauudiste infoveski reporterile pakkus pikal Ülemaalise Jõuluvanade konverentsi teekonnal küüti jõulutaat Elmar ja Naima Kilingi-Nõmmest. Foto: Urmas Saard

Jõuluvana Juhan tutvustas oma esikraamatut „Jõuluvana Juhani päevaraamat”, mis on inspireeritud tema enam kui kolmekümneaastasest kogemusest jõuluvanana. „Uurisin raamatu tarvis ka jõulude ajalugu ja kombeid. Võtsin voli kutsuda ellu Põdrakabja Kooli. Seal töötavad päkapikud aitavad vastata laste ikka ja jälle korduvatele küsimustele, miks, miks, miks…,” tutvustas Juhani oma raamatut.

Naisliit vaaritas teed, lõikas kringlit ja kostitas piparkookidega. Samal ajal töötas jõuluvana postkontor täistuuridel.

Raudtee tänaval peatumiseks kavandatud üürike pool tundi kulus märkamatu kiirusega ja punakuueline arvukas seltskond võttis suuna naabruses asuvasse Suur-Pärnusse. Sindist liitus jõuluvanade konverentsi lustliku seltskonnaga ka Külauudiste infoveski reporter, kellele pakkus kogu pikal teekonnal küüti jõulutaat Elmar ja -memm Naima, perekonnanimega Melnits. Nemad tulid konverentsile Kilingi-Nõmme linnast.

Velleste sõnul jätkus konverentsi lahkudes pidu omakeskis. Esinesid Sindi Murueided ja Pärnu Tammsaare kooli Pärlike. Pärnu praostkonna praost Tõnu Taremaa jagas advendi tuld kodudesse viimiseks.

Urmas Saard

Samal teemal:

Renna valmistatud jõulupuu installatsioon Sindis. Foto Urmas Saard

 

 

 

Renna otsustas ülemaalist jõuluvanade konverentsi tervitada enda valmistatud jõulupuu installatsiooniga

Jõulutaat Ärni telekaamera huviorbiidis Foto Urmas Saard

 

 

 

Ülemaaline XVIII jõuluvanade konverents saab alguse Sindist