Karikasarja lõpetamine Äksis

24. novembril kogunesid juhtrajasõitjad üle Eesti käesoleva hooaja viimasele võistlusele. Kokku tuli veidi üle 30 võistleja Tallinnast, Sauelt, Haapsalust, Jõõprest, Sindist ja kohalikud. Nagu tavaks on saanud, nii oli ka seekord kavas kaks klassi: N-14 ja PR-24. Ülejäänud klassides said asjad paika eelviimasel etapil Sindis.

Juhtraja automudelismi 2018. a karikavõitjad. Foto Bruno Põldäär
Juhtraja automudelismi 2018. a karikavõitjad. Foto: Bruno Põldäär

N-14 klassis osales 13 võistlejat. Meilt osalesid Karin Mets ja Sebastian Roosaar. Enne viimast etappi oli Karin reitingutabelis 6. kohal ja Sebastian 9. kohal. Lootsime oma positsioone parandada, kuid meil olemasolev mootoripark hakkab juba näitama väsimuse märke ja mudelid ei arendanud enam vajalikku kiirust. Eelsõitudes üllatusi ei olnud ja finaali pääsesid samad võistlejad, kes ka reitingutabeli eesotsas troonivad. Finaalis aga võttis Benno Bert Põldäär liidripositsiooni juba algusest peale oma kätte je teistele sõnaõigust ei andnud. Võistlus teisele ja kolmandale kohale pakkus seekord põnevust täiega. Konkureerisid omavahel kohalikud poisid Rasmus Blitner ja Kaur Erik Tamm. Kui teise koha oleks saanud Kaur Erik, siis karikasarja üldvõit oleks läinud Benno Bertile. Algus nii ka läks. Kaur Erik sõitis Rasmusel eest ära, kuid mitte väga pikalt, sest Rasmus tegi alguses natuke rohkem sõiduvigu. Võistluse teises pooles aga sai Rasmus õige sõidurütmi kätte, Võttis Kaur Erikule järele ja eelviimases sõidus möödus temast. Viimases sõidus oli Rasmuse teine koht ainult vormistamise küsimus.

Etapi kolm paremat:

1. Benno Bert Põldäär, Haapsalu
2. Rasmus Blitner, Äksi
3. Kaur Erik Tamm, Äksi
……
9. Karin Mets, Jõõpre
……
11. Sebastian Roosaar, Sindi

Karikasarja kokkuvõttes saavutas esikoha Rasmus Blitner. Ainult ühe punktiga kaotas talle Benno Bert Põldäär ja kolmandaks tuli Kaur Erik Tamm. Karin Mets jäi kuuendale kohale ja Sebastian Roosaar üheksandale kohale. Sebastianilt kokkuvõttes ikkagi tubli sooritus, sest Sindist pole seni keegi esimesl täishooajal karikat võitnud!

PR-24 klassis osales 28 võistlejat. Kolme etapi vahekokkuvõttes hoidis Karmen teist positsiooni ja Andy kolmandat positsiooni. Kahjuks ei osalenud Andy sellel etapil ja loovutas oluliselt oma positsioone. Kõige põnevam oligi A grupi sõit, kus kõik tugevamad koos. Karmen oli hädas nii puldi kui ka mudeliga ja sõit kulges nagu ameerika mägedel – kui hakkaski juba sõit õigesse rütmi minema, siis tuli ikka mingi prohmakas ja tuli jälle hakata teisi taga ajama. Selle kasutas ära kohalik võistleja Ants Volmerson, kes võitis etapi ja möödus Karmenist punktiarvestuses. Vahe jäi lõpuks 4 punkti. Kuna Andy sellelt etapilt punkte lisaks ei saaanud, siis möödusid temast mitmed võistlejad ja Andy lõpptulemuseks jäi 7. koht.

Etapi kolm paremat:

1. Ants Volmerson, Äksi
2. Margus Jõgilaine, Haapsalu
3. Bruno Põldäär, Haapsalu

Lõppkokkuvõtteks meie karikavõitjad:

Karmen Mets:
2. koht ES-24 klassis
3. koht PR-24 klassis
3. koht F1-32 klassis
4. koht Open-12 klassis

Karin Mets:
3. koht PR-24 klassis noorte arvestuses
4. koht PR-24 klassis juunioride arvestuses
6. koht N-14 klassis

Lisaks sellele anti Karinile ka parima tüdruku karikas. Kohalik tüdruk Hanna Alviine Kaptur oli tõsine konkurent sellele karikale, kuid kaalukeeleks otsuse langetamisel sai Karini meistritiitel PR-24 klassis noorte arvestuses.

Sebastian Roosaar:
9. koht N-14 klassis

Lisaks sellele sai Sebastian teist aastat järjest noorima osavõtja karika.

Andy Aron:
1. koht Open-12 klassis
1. koht ES-32 klassis
2. koht F1-32 klassis
7. koht PR-24 klassis

Kordaläinud hooaja eest kuuluvad meie tänusõnad Fein- Elast Estoniale ja AS Danspinile.

Johannes Mets
MTÜ Sindi Mudelisport
Sindi ANK tehnikaringi juhendaja