Juubelieelne Sindi Rock on neljakümne üheksas

Sindi noortevolikogu algatusrühm alustas kodulinna laululaval esmaste ettevalmistustöödega, et juba reedel saaks hakata laupäeval toimuva Sindi Rocki jaoks lavakonstruktsioone, heli ja valgustehnikat paigaldama.

Tegelikult on Sindi noortevolikogu algatusrühma innukaid tegijaid märksa rohkem kui ukseavasse mahtus Foto Urmas Saard
Tegelikult on Sindi noortevolikogu algatusrühma innukaid tegijaid märksa rohkem kui ukseavasse mahtus. Foto: Urmas Saard

[pullquote]„Minu initsiatiiv see küll ei olnud, et võtta luud ja hakata koristama,” kinnitas Tõnismäe.[/pullquote]Mullu toimunud Sindi Rocki tarbeks korrastasid samad noored laululava, värvisid seinu ja joonistasid Pärnu Kunstikooli direktori Kristel Kallau juhendamisel maalinguid. Nüüdseks asendasid tegevusetuse käes vaevlevad tundmatud käed kunstipäraselt kujundatud seinad mõttetute sodimistega. Tori valla kultuurinõunik Mart Tõnismäe ütles, et lisaks üldtuntud roppustele olevat tehtud veel 62 täiendavat vaimuvaest kritseldust.

Kristiina Anufrieva rääkis, et nõunik kirjutas algatusrühmale kirja, milles palus noorte abi seinte ülevärvimiseks. Aga Tõnismäe sõnul vastasid noored hoopis palju enamaga. „Tulles ja nähes kui jube siin on, otsustasime võtta prügikotid, kindad ja luuad kätte,” selgitas Kristiina. „Minu initsiatiiv see küll ei olnud, et võtta luud ja hakata koristama,” kinnitas Tõnismäe.

Värvimist lustiti sedapalju, et tehti kergeid võõpeid isegi oma näole. Maha pesemisele lubati mõelda alles pärast Sindi Rocki lõppemist, et pilk jääks ähvardavamaks nende suhtes, kes üritavad veel enne laupäeva midagi rikkuma tulla.

Rohelise Jõemaa Koostöökogu poolt eraldati tänavuse ja järgmise aasta Sindi Rocki läbi viimiseks kokku 15 000 eurot. Tuleval aastal tähistatakse Sindi Rocki 50. juubelit, milleks on ettevalmistused juba alanud.

Noortel oli mõttes teha reklaamiks laululaval üht videoklippi. Operaatoriks on kevadel Sindi gümnaasiumi lõpetanud Andro Seppi, kes omandas kooliaastatel SG Reprteri teleuudiste tegemisel kaamera ja videomaterjali monteerimise kogemusi.

Seepärast tutvustas Tõnismäe noortele laupäevaseid esinejaid lähemalt. Ühtekokku on seitse esinejat: Bestia, Empty mind, Killedbeez, Rotiküla Kõutsid, Sibyl Vane, NIKNS Suns, Vennaskond. Kontsert algab kell 15.00 ja lõpeb kava kohaselt 24.00.

„Bestia on Tartu ansambel – üldiselt ürgmehed, kes meeldivad mulle sellepoolest, et on teinud samuti vanu loitse ja kurja hundi laule. Aga nad on karmid, ma ei teagi kui karmid,” hoiatas muhelev Tõnismäe.

„Empty mind rocki tegijad on pärnakad, kes tulid Sindi lavale eelmisel aastal ja tulevad nüüdki tagasi. Killedbeez astub lavale erinevate ballaadi ja rocki lugudega. Kõige vahvam on see, et Killedbeezo kitarrist on sintlane Meelis Tauk ja teinud ansamblit ka koos Tanel Padariga,” teadis Tõnismäe.

Mõnelegi oli üllatuseks, et Pärnu bändis Rotiküla Kõutsid mängib viimane Sindi abilinnapea Mirko Reiman.

„Sibyl Vane on 2010. aastal Pärnus loodud bänd, kes osales teadagi konkursil Eesti laul 2018 ja pääses kümne parema hulka, kui žürii häältega saavutati teine ning rahva häälte liitmisel neljas koht,” jätkas nõunik.

„NIKNS Suns on ka selline ürgrock, tegelikult folkrock ansambel, kes hullutas Viljandi pärimusmuusika festivali väljakutel inimesi. NIKNS Suns’i esinemise ajal süütame muinastule, kui kaagid kokkukuhjatud okste hunnikut enne põlema ei pane,” selgitas Tõnismäe veidi murelikul häälel, sest jaanipäevaks varutud materjal süüdati põlema aegsasti enne jaani saabumist.

Peaesinejana lõpetab õhtu rockilegend ansambel Vennaskond.

Urmas Saard

Samal teemal:

Metsatöll Sindi Rockil Foto Urmas Saard

 

 

 

Muinastulede süütamise järel jätkus Sindi Rock Metsatöllu esinemisega

Esimesed Sindi Rocki fännajad on võtnud koha sisse vahetult pealava ees Foto Urmas Saard

 

 

 

Piltuudis: Sindi Rock algas tugevate tuulehoogudega