„Vaba Rahva Laul” kaigub riigi juubeliaastal Paides

Taasiseseisvumisele pühendatud seitsmes „Vaba Rahva Laul” lööb kõlama saja-aastase Eesti Vabariigi südames asuval Paide Vallimäel 19. Augustil algusega kell 18.00.

Ülo Kannisto Paides Foto Urmas Saard
Ülo Kannisto Paides. Foto: Urmas Saard

Vallitorni 34 meetri kõrguse seina külge kinnitatud suur bänner on kutsunud juba ammu enne 27. taasiseseisvumise suve saabumist inimesi pidupäeva eelõhtuks Paide lauluväljakule. Ka kõiki neid kümmet tuhandet, kes hiljutisel Paide Arvamusfestivalil osalesid.

Laulupeo peakorraldaja Ülo Kannisto annab teada, et kõigil laulupeolistel on võimalus saada kaasa laulmiseks „Vaba Rahva Laulik”, milles esitusele tulevate laulude sõnad kirjas. Lauliku maksumus on juba arvatud piletihinna sisse. Kõik 31 laulu leiab ka nutitelefoni abiga, kui minna aadressile www.vabarahvalaul.ee .

Peo juhiks on palutud Otepää mees Veikko Täär, keda paljud televaatajad tunnevad seriaali „Siberi võmm” kaudu ka Viktor Korolina. Kannisto kordab väsimatult juba aastaid kokku tulemise kutset sõnadega, et üle riigi ja ja veelgi kaugemalt ühisele laulmisele kogunedes saame jälle natuke paremateks inimesteks. „Me ei tohi hetkekski unustada, et peame säilitama ja arendama eesti keelt ning jääma eestlaste osakaalu suurendades vaba rahvusriigina kestma.”

Paide vallitorn Foto Urmas Saard
Ülo Kannisto Paides. Foto: Urmas Saard

Poolteise tuhande koorilaulja kõrval astuvad lavale veel Jassi Zahharov, Uudo Sepp, Siiri Sisask, Koit Toome, Nele-Liis Vaiksoo, Boris Lehtlaan, Valter Soosalu, Oliver Leppik ja Renate. Lauljaid saadab Urmas Lattikase ansambel ja koore juhatavad eesti koorijuht ja muusikapedagoog Lauri Breede ja Valter Soosalu. Tunnustatud dirigent ja paljude kooride juht Lauri Breede on juhatanud ka näiteks Euroopa eestlaste koori. Ettekandele tuleb uus koorilaul, mille viisi kirjutas Urmas Lattikas ja sõnad Kairi Kroon. Vahelduseks laulmistele näeb rahvatantse Paide muusika- ja teatrimaja rahvatantsijate esituses.

Kannisto tänab ettevalmistava koostöö eest Paide linnavalitsuse kultuurinõunikku Edith Tänavotsa ning muusika- ja teatrimaja direktorit Ülle Müllerit ja ajakeskuse Wittenstein töötajaid eesotsas Ants Hiiemaaga.

„Vaba rahva laulu” rahalised väljaminekud on märkimisväärselt suured, mistõttu igasugune toetus nii firmadelt, asutustelt kui üksikisikutelt on alati oodatud panus laulupeo heaks kordaminekuks. „Vaba rahva laulu” korraldab Kannisto kodanikualgatuse korras ilma riikliku toetuseta.

Urmas Saard

Samal teemal:

Vaba Rahva Laul Intsikurmus Foto Urmas Saard

 

 

 

Vaba Rahva Laul Paide Vallimäel

Vaba Rahva Laulul esinejad valmistuvad Intsikurmu õhtuseks etteasteks Foto Urmas Saard

 

 

 

Olen vist ikka ka eestlane

Ülo Kannisto laulupeol Foto Marika Kannisto

 

 

 

Ülo Kannisto: saame ühislaulmise väes natuke paremateks inimesteks

Vaba Rahva Laul Keila lauluväljakul Foto erakogu

 

 

 

Põlvas toimub suvel kuues iga-aastane laulupidu Vaba Rahva Laul