Eesti driftijad võistlesid Pärnus võidukalt!

Läinud nädala reedel ja pühapäeval olid Pärnus Jannseni tänava äärse sadama-ala väravad avatud „Summer Bash 2018” driftijatele ja arvukale hulgale pealtvaatajatele.

Pro-Am parimad Oliver Randalu, Raigo Rande, Sander Saar Foto Urmas Saard
Pro-Am parimad Oliver Randalu, Raigo Rande, Sander Saar. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Jannseni tänava sadama-ala saamine tuli meile poolkogemata kätte[/pullquote]Marko Opmann, mittetulundusühingu Eesti Drifti Liit esindaja, ütles toimunud võistlust kokkuvõtvalt hinnates, et mõlemad päevad olid põnevad. „Kusjuures üllatusmomente väga ei olnudki. Võitsid seekord favoriidid, Baltimaade parimad driftijad. Tulid kõvemad mehed Lätist ja Eestist, kes sõidavadki ainult seda sarja ja nemad ka poodiumil olid. Mehed tulid, nägid, võitsid. Rada oli lihtne ja hästi jälgitav. Kõigil olid head võimalused suurepärast sõitu teha. Eksimise võimalusi oli vähe. Praktiliselt ilma ühegi avariita. Väikesed kraapimised muidugi juhtusid, aga mitte nimetamisväärsed,” kommenteeris Opmann vahetult pärast võitjate autasustamist.

Laupäeva õhtul kutsuti pjedestaali kolmele astmele kuus ägedamat võistlejat, kes võtsid vastu auhinna ja pritsisid sõbralikult üksteist šampanjaga. PRO klassis astusid poodiumile kõrgeimal kohal Harold Valdma, tema kõrval teise koha omanik Eriks Ulašs ja kolmandaks tulnud Janis Eglite.

Pro-Am arvestuses tuli esimeseks Raigo Rande teiseks Oliver Randalu ja kolmandaks Sander Saar.

„Pärnu on alati olnud meil üks TOP kolme sihtkohtadest. Suvi toob Pärnusse mujalt palju rahvast kokku ja siin jätkub ka publikut. Arvestades juulikuist puhkuste aega, võib selle hulgaga isegi rahule jääda,” selgitas Opmann. Ta rääkis, et keset linna ei ole sobivat kohta kunagi lihtne leida. „Siin on paljude lubade taotlemise ja kooskõlastamise kohustus. Jannseni tänava sadama-ala saamine tuli meile poolkogemata kätte. Natuke oli ka pahaseid kodanikke. Vabandasime ette ja taha. Muud ei oska väga teha. Kahjuks seda müra ja suitsu sellise võistlusega ikka kaasneb. Üldjuhul saime kõigiga räägitud ja kokkuleppele. Inimesed näisid täiesti mõistvatena.”

Urmas Saard