Pühajärve matkamaraton tõukeratastel

21. juuli keskpäeval stardib spordimekas Otepääl kolmas Pühajärve matkamaraton tõukeratastel.

Matkamaraton loodusturism Foto Loodusturism ee
Matkamaraton loodusturism. Foto: Loodusturism.ee

[pullquote]Lükkad ühe jalaga hoogu, teisega seisad tallalaual – on ju imelihtne.[/pullquote]Peakorraldaja Imre Arro Loodusturism.ee-st teatel on matkamaratonile osalema oodatud kõik huvilised, needki, kes ei soovi medalitele võistelda.

Distantsid on jõukohased ja nende läbimiseks jäetud piisavalt varuaega. Marsruut kulgeb küll reljeefsel pinnal, kuid kogu teekond kavandati asfaldile, mis tagab väga hea veeremise.

Kellel isiklik tõukeratas puudub, saab selle osta või eelregistreerudes vastavate ankeetide kaudu Loodusturism.ee matkakorralduselt laenutada.

„Meie tavapärasest matkakorraldusest erineb matkamaraton selles osas, et liikumisel ei toimu looduse tutvustamist ega grupi juhtimist,“ selgitas Imre Arro. „Matkamaratonil loob iga osaleja oma matka ise – kiire või aeglasema, omaette või seltskonnas, sportliku või vaatleva. Tõukerattaga sõitmine on jõukohane ja kergesti õpitav kõigile ning pakub omamoodi elevust. Lükkad ühe jalaga hoogu, teisega seisad tallalaual – on ju imelihtne. Igaüks saab hakkama!“

Maratoni kestus ja pikkus: Lastesõidud toimuvad ühe kilomeetri pikkusel rajal kuni poole tunni kestel. Põhisõidud kestavad kuni kolm tundi vastavalt valikule 11, 22 või 33 km.

Registreerumine kodulehel.

Monika Otrokova
Otepää vallavalitsus