Kaur Kasemaa: seda toitu pole kindlasti paljud proovinud

Eelseisval Sindi hoovimüügi päeval avatakse lisaks kraamikaubandusele seitse ühepäeva kohvikut, neist tuntuim on vast Sindi Avatud Noortekekuse kokandusringi Sinklased välikohvik Merekarp.

dav
Marek Sild, Siim Kaspar Kollamaa ja Kaur Kasemaa. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Üllatusena on menüüs merekarbid, mida serveeritakse kooreses kastmes[/pullquote]Laupäeval, 16. juunil avavad Sinklased Sindi noortekeskuse hoone ees oma kohviku, mida on tänavu kevadel nähtud juba Sindi mailaadal ja suvepeol. Väljapool Sindit isegi rohkem: Pärnu Keskuse ees Kevad Battles 2018 üritusel, Vändra skatepargi avamisel ja koguni maakonna piirest kaugemalgi,Tõrva perepäeval.

Kaur Kasemaa, üks kokandusringis õppijatest, rääkis laupäevale kavandatud roogadest lähemalt. „Üllatusena on menüüs merekarbid, mida serveeritakse kooreses kastmes. Seda toitu pole kindlasti paljud proovinud, aga lubame, et see on väga maitsev. Kanatiivad paneerime ja friteerime kohapeal. Eriti värske ja tervislik valik on smuuti. Jääjooki on kindlasti kõik harjunud saama keemiliste mahladega, aga meie jääjook valmib kodusest mahlast. Kindlasti parim valik kuumal suve päeval ja prae kõrvale saab jääjoogi tasuta. Kellele ei meeldiks suhkruvatt? Meie suhkruvatt aga tehakse ilma värvaineteta.” Kauri sõnul kokkavad sedakorda lisaks temale endale Mayken Haava ja Karl Hussar.

„Juhendab Marek Sild, kes on tuntud kui Portaali endine vanemkokk,” täpsustas Kaur. Ta selgitas lähemalt, et käesoleva aasta 19. märtsil oli kõigil kokandushuvilistel noortel põhjust rõõmustamiseks, sest tööd alustas kokandusring, mille eest õppijatelt tasu ei küsita. Ringitöö sai võimalikuks Haridus- ja Teadusministeeriumi ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt huvihariduse ja huvitegevuse sihtfinantseerimise toel.

„Ootame kõiki einestama! Oleme laupäeval avatud 11.00 kuni 16.00. Tulge ja toetage noorte kokandust,” lausus Kaur lühikese kuid täiesti ammendava vestluse lõpus.

Urmas Saard

Samal teemal:

Sindi linna kaart Foto Urmas Saard

 

 

 

Kutse Sindi hoovimüügi ja kohvikute päevale

Mart Tõnismäe  ja Agris Juhkov jagavad omavahel kolme sangaga tassi ja uurivad hoovimüügi päevale registreerunute nimekirja Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi hoovimüügi ja kepikõnni päevad on taas tulekul

Uus hoovimüügipäev 7 oktoobril Foto Sindi linna kodulehelt

 

 

 

Sindi kutsub hoovimüügi päevale

Sirje Soovik kirjutab loteriigia võidetud raamatusse pühenduse, et linnavalitsuse kingitus ühele osalejale tema kodus pidulikult üle anda Foto Urmas Saard

 

 

 

Päev Sindi hoovimüügi päeval

Sindi hoovimüügi päevadeks ollakse valmis Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi esimesed hoovimüügipäevad juba käesoleval nädalavahetusel

Sirje Soovik ja Mart Tõnismäe peavad nõu kepikõnni ettevalmistamise asjus Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi hoovimüügi päevade ettevalmistused täies hoos

Sindi hoovimüük Foto Urmas Saard

 

 

 

Hoovimüük ehk kirbuturg otse sintlaste kodudes