Haabersti hõberemmelgast valminud õpilastöödest avatakse näitus

Teisipäeval, 15. mail kell 16 avatakse Riigimetsa Majandamise Keskuse Tallinna büroo aatriumis õpilastööde näitus “Hõberemmelga uus elu”, kus saab näha eelmisel suvel Haaberstis tee-ehitusele ette jäänud hõberemmelgast valminud töid.

Hõberemmelgast valminud tööd
Hõberemmelgast valminud tööd

[pullquote]Nii saaks selle puuga seotud lood edasi elada kooliõpilaste loodud esemetes[/pullquote]Kui Haabersti tee-ehitusele ette jäänud remmelgas pärast nädalaid kestnud keskkonnaaktivistide vastuseisu politsei sekkumisel 2017. aasta varasuvel maha saeti, pöördus Eesti Tööõpetajate Selts ehitusfirma poole palvega puu oma kasutusse saada. Selleks hetkeks oli tekkinud mõte, et õpilased võiks remmelgale tööõpetuse tundides uue elu ja väärtuse anda. Nii saaks selle puuga seotud lood edasi elada kooliõpilaste loodud esemetes,” rääkis Eesti Tööõpetajate Seltsi juhatuse liige Jürgo Nooni.

Pärast langetamist jõudis 72-aastane puu kõigepealt Ristiku Põhikooli hoovi, kus see tükeldati. Tükid omakorda jagati laiali koolidele üle Eesti. Nooni sõnul anti õpetajatele ja õpilastele vabad käed materjali kasutamiseks. “See andis loomingulise vabaduse ja ei piiranud kellegi eneseväljendust. Tulemused on väljas nüüd sellel näitusel,” selgitas Nooni.

Valminud tööd on tehtud väga erinevates tehnikates ja teemadel. Nii mitmedki õpilastööd on seotud konkreetselt selle puu looga. On edasi antud oma nägemust, arusaamu ja tõlgendusi. Antud projekti juures on märkimisväärt kindlasti see, et näituse raames pannakse kasvama väike hõberemmelga istik.
Eesti Tööõpetajate Selts tänab Riigi Metsamajandamise Keskust (RMK) võimaluse eest kasutada nende ruume, heliinstallatsiooni autorit Taavi Tulevit, näituse kunstilist kujundajat Aleks Tenusaart ja paljusid vabatahtlikke, kelle abiga näitus teoks sai.

Näitus “Hõberemmelga uus elu” on avatud RMK Tallinna büroo aatriumis ( Toompuiestee 24) kuni 15. juunini, seejärel saab Haabersti remmelgast valminud töid näha virtuaalnäitusena.