Henry soovib tulevikus edukalt esineda superstaari lauluvõistlusel

Pärnumaal Are kooli 6. klassis õppiv Henry Sarapuu naases Lätis toimunud rahvusvaheliselt lauluvõistluselt eripreemia ja kutsega tasuta osalemiseks järgmisel Bauska festivalil. Kuid juba praegu on tema eesmärgipärane siht osaleda edukalt lauluvõistlusel “Eesti otsib superstaari”.

Endla Murd ja tema õpilane Henry Sarapuu Foto Urmas Saard
Endla Murd ja tema õpilane Henry Sarapuu. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Omakandis on noor laulja „Are talent 2017“ lauluvõistluse võitja[/pullquote]Henry lauluõpetaja on Endla Murd, kelle laululapsed saavad tema enda nimelises laulustuudios head laulukoolitust. Möödunud nädalavahetusel toimus Läti ja Leedu piiri lähedal asuvas Bauskas rahvusvaheline konkurss-festival „Aprīļa pilieni 2018“, milles osalesid ka Endla Murdi laulustuudio lapsed, teiste hulgas Ares elav Henry.

Kuidas Henry tundis ennast suurel laval laulmas James Blunt‘i lugu „I feel good“? „Ei suutnud ennast koguda ja ei hakanud õigel ajal laulma,“ meenutas ta peamist põhjust, miks ei jõudnud esimese kolme hulka ja pidi leppima eripreemiaga. Murd avas, et kolmekümne hulgast saadud eripreemia on samuti saavutus. „Kahjuks ei antud Bauskas võimalust eelprooviks. Näidati küll eelnevalt täpselt ära selle asukoha, kus esinemise ajal peab seisma, aga ei rohkemat. Nii jäi ka vajalik lavaline liikumine puiseks,“ rääkis Murd.

Henry Sarapuu Foto Urmas Saard
Henry Sarapuu. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Hilja Vainula hakkas Henryle laulmist õpetama siis, kui väikemees oli alles neljane[/pullquote]Samas on seegi suur asi, et ka eripreemia annab õiguse juba järgmisel korral ilma osalustasuta minna sellele konkurss-festivalile. Henry hoidis rahulolevalt paremas käes diplomit ja teises kutset Bauskasse tuleva aasta 26.-28. aprillil.

Aga enne uut Bauska reisi laulab ta novembris sama Blunt‘i laulu Leedus. Mullu augustis saavutas ta Leedus toimunud rahvusvahelisel konkursil “Klaipeda 2017” kolmanda koha. „Võistelda koos Inglismaa, Itaalia ja jumal teab kellega veel, ning võtta kolmas koht, on ju niiiii tubli,“ hõiskas toona laulupoisi ema Kersti Kullimaa. Lisaks on auhinnalised kohad veel 2013. aasta Rahvusvaheliselt festivalilt Kuldleheke kolmas koht, Pärnumaa poiste solistide konkurss 2015. aasta esimene koht ja 2016. aasta kolmas koht. Aga omakandis on noor laulja „Are talent 2017“ lauluvõistluse võitja.

Lisaks laulmisele õpib Henry praegu Pärnu-Jaagupi muusikakoolis klaverit. Aino Väin treenib Henry lavalist liikumist ja artistlikust Ainula Stuudios. Are huvikeskuse bändiringis harjutab ta trumme ja kitarri, mida õpetab Ott Rõngas. Häid eeldusi laulmiseks märgati Pärnu Tralli lasteaias juba päris varakult. Muusikaõpetaja Hilja Vainula hakkas Henryle laulmist õpetama siis, kui väikemees oli alles neljane.

[pullquote]Meie jaoks on ta nagu tõeline pärl[/pullquote]Henry kolis oma perekonnaga Are – Halinga piirile elama paar aastat tagasi. „Selle üle on meil ainult puhas rõõm, sest ta õpib oma väiksema vennaga Are koolis, peres on kasvamas ka pisike õeraas,“ jutustas Vilja Alamaa, Are huvikeskuse kultuurijuht. “Olen märganud, et ta on oma vanematele väga hea poeg, sest noormees on nii töökas ja sõnakuulelik. Ta aitab väiksemaid hoida ja täidab koduseid ülesandeid rõõmuga. Are huvikeskuses näeme teda tihti – küll bändiruumis harjutamas, kokandusringis ja ürituste ajal kohvikus edukalt ema aitamas. Meie jaoks on ta nagu tõeline pärl, sest alati kui kutsume, on ta nõus tulema esinema,“ jätkas Alamaa ja kinnitas, et Henry on oma kauni häälega kontserdikülastajaid alati meeldivalt üllatanud.

Urmas Saard