Rannakivile pandi nurgakivi

Täna keskpäeval betoneeriti mitmesuguste meenetega täidetud kapsel ehk sümboolne nurgakivi Pärnu jõe suudme lähedale ehitatavale kortermajale.

Rannakivi residentsile nurgakivi panekul ohutusnõuded ennekõike Foto Urmas Saard
Rannakivi residentsile nurgakivi panekul ohutusnõuded ennekõike. Foto: Urmas Saard

Piduliku toimingu viisid läbi LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing, Eventus Ehitus OÜ projektijuht Kaido Karula, Pärnu abilinnapea Rainer Aavik ja Rannakivi residentsi arendaja Ringi Haldus OÜ-st Margus Kangur.

[pullquote]Margus Kangur: nüüd me tunnemegi, et on avanenud võimalus see objekt ära teha.[/pullquote]Eventus Ehitus alustas Ringi tänava lõpus Pärnu jõest mõnekümne meetri kaugusele jääva hoone ehitusega mullu sügisel. Maja peaks saama tellijale üle antud käesoleva aasta lõpul.

Mitme korpusega liigendatud ja kuni kuuekorruselise hoone pinnale on kavandatud 59 kahe- kuni neljatoalist korterit. Neist seitse suvitajatele mõeldud külaliskorterid. Valge elumaja avarust võimendavad läbimõeldud ruumilahendus ja suured klaaspinnad. Klaaspiiretega rõdudelt ja terrassidelt avanevad vaated jõele või merele. Maja all asuvad kohad autodele. Liftiga saab mugavalt ja kuiva jalaga tõusta autode juurest otse oma korterini.

Hoone projekteeris BOA OÜ ja arhitekt Lembit Tork. Sisekujunduse tegi sisearhitekt Tiiu Truusilt.

Umbes 3300 ruutmeetri suuruse suletud netopinnaga hoone kogumaksumuseks kujuneb ligemale kümme miljonit eurot. Saksing ütles, et tänase seisuga on Rannakivi residentsis korteritest juba kolmandik broneeritud või müüdud.

Saksingu sõnul on nurgakivi paneku tava väga vana. Otsiti üks sobiv kivi ja asetati hoone põhjapoolsele küljele. Tänapäeval on sellel toimingul järjest suurem sümboolne tähendus. Saksing avas kapsli ja palus osalejatel poetada silindrisse seda, mida kellegil oli. Palju pandi raha, samuti nimekaarte. Keegi daam kukutas teise korruse aknast otse kapslisse oma käekee.

Kangur rääkis enne kapsli paigutamist spetsiaalselt selleks otstarbeks freesitud avasse, et seda hoonet on soovitud ehitada juba kümmekond aastat, aga vahepealsed ajad pole olnud ehitamiseks piisavalt soodsad. „Nüüd on majandus jälle kosunud, inimesed teadlikumaks saanud ja võibolla ka veidi rikkamaks. Ja nüüd me tunnemegi, et on avanenud võimalus see objekt ära teha. Ehitajad on olnud tublid ja seepärast läheb ehitamine päris hoogsalt. Talvel häiris külm kümmekond päeva, aga suuremaid takistusi pole olnud.“

Aavik tundis head meelt Pärnu kasvamise ja arenemise üle: „Me ei ole sugugi väike ja taandarenev linn, vaid väike ja tubli.“

Urmas Saard