Sindi XIII võimlemispeole registreerus rekordiliselt osalejaid

Sindi seltsimaja lavale jõudis 25 etteastet. Osalesid Sindi, Kilingi-Nõmme, Pärnu võimlejad ja tantsijad, Stuudio Happy Dancers ning üllatusesinejad.

Sindi XIII võimlemispidu Foto Urmas Saard
Sindi XIII võimlemispidu. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Majja sisenedes ruttasid väikesed tüdrukud sädelevates riietes siia-sinna, mis tegi kohe meele rõõmsaks[/pullquote]Tänasele, 7. aprillil toimunud Sindi võimlemispeole registreerus 169 esinejat, mis on läbi kõigi aastate rekordiline osalus. „Igal aastal kasvav osalejate arv on jõudnud piirini, kus lava ei mahuta enam suuremat esinejate hulka. Aga oleme peo populaarsuse üle väga õnnelikud,“ ütles peo peakorraldaja Helle Vent, Sindi Avatud Noortekeskuse juhataja.

Kolmandat aastat järjest oli täna taas 4H maskott Hubert platsis ja avas seltsimaja paraadna ees kõigile saabujatele aupakliku viisakusega ust. „John Schmidt harjutas hommikul kõvasti kombekat ukse avamist ja laval esinemist. Tulemus oli korralik,“ rääkis Vent, kelle sõnul oli peo korraldustoimkonnas väga palju abilisi.

Võimlemispeo avasid Tori vallavanem Lauri Luur ja abivallavanem Jana Malõh. „Viibime hetkel ilusas ajas. Talv on selja taga, kevad jõuliselt pealepressimas, mullast pistavad pead esimesed lumikellukesed. Usun, et meil kõigil on kevad südames. Nii ongi praegu kõige sobilikum aeg näidata seda, mida me oleme talve jooksul õppinud. Näidata kevadet oma südames nõnda nagu tants ja võimlemine seda võimaldavad,“ kõneles Luur.

„Majja sisenedes ruttasid väikesed tüdrukud sädelevates riietes siia-sinna, mis tegi kohe meele rõõmsaks. Küllap on see nende jaoks üks pikisilmi oodatud päev, et teha sädelevates kostüümides just seda, mis kõige rohkem meeldib,“ jagas Malõh oma esimesi muljeid veel enne suure peo algust.

Tavapärasel viisil kommenteeris laval toimuvat päevajuht Margit Schmidt, kes on suurte kogemustega iluvõimlejate treener ja kannab auga väljateenitud Sindi aastainimese tiitlit. Lavakujunduse tegi Tiina Tõnismäe. Veerandsajale etteastele kulus pea kaks tundi. Tugevad ovatsioonid kinnitasid rohkearvulise publiku tundeküllast osavõtlikkust.

[pullquote]Ei saagi kedagi rõhutatult esile tõsta, sest kõik oli suurepärane[/pullquote]Luur rääkis pärast peo lõppemist, et võimlemispidu nägi ta oma elus esimest korda. „Kõik oli väga vaimustav. Hästi muljetavaldav oli kohe esimene etteaste, kui Sindi noortekeskuse Täheratas ja Ritsikad pehmetel mattidel trikikava esitasid. Väga meeldis võimlemisklubi Rüht rühma Briiz mini vabakava. Kõike ei suuda nimetada, aga vahva oli „Turist Londonist“. Erakordselt vaimustav oli Marleen Mets ja Kätri Lisette Kuusik. Ei saagi kedagi rõhutatult esile tõsta, sest kõik oli suurepärane,“ vahendas Luur esmamuljeid ja lisas juurde, et tema kohalolek polnud mitte niivõrd ametiseisundis tulenev viisakusavaldus, vaid tõiselt elamusterohke puhkehetk vahelduseks vastutusrikkas töös valla juhtimisel.

Urmas Saard

Samal teemal:

Sindi võimlemispidu 2017

 

 

 

Sindis peeti kaheteistkümnendat võimlemispidu

Sindi IX võimlemispidu Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi võimlemispidu kinkis taas unustamatuid silmapilke

Sindi ANK X VP 19

 

 

 

Galerii: Kümme aastat iluvõimlemist Sindis