Kaheksas Sindi lasteraamatupäev

Läheneva rahvusvahelise lasteraamatupäeva puhul tähistati VIII Sindi lasteraamatupäeva tublimate noorte lugejate tunnustamisega, teatrietenduse vaatamise ja tordi söömisega.

VIII Sindi lasteraamatupäeval osalejad Sindi linnaraamatukogu trepil Foto Urmas Saard
VIII Sindi lasteraamatupäeval osalejad Sindi linnaraamatukogu trepil. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Erilist tähelepanu pälvis Merilin Haasma[/pullquote]Kevadkuu viimasel päeval kutsus Sindi linnaraamatukogu taaskordselt pidulikule vastuvõtule tunnustust väärivad 20 last, kes ise või vanemate abiga olid aasta jooksul raamatukogust laenutanud kõige rohkem raamatuid. Erilist tähelepanu pälvis Merilin Haasma, Sindi gümnaasiumi 4. klassi õpilane, keda on vastuvõtule kutsutud kõigil kaheksal kevadel. Raamatukogu direktor Ene Michelis kinkis kutsutud lastele Kätlin Kaldmaa raamatu „Lugu Keegi Eikellegitütre isast”, kus peategelaseks on vapper ja hakkaja Keegi, kes elab emaga kahekesi. Raamatu peategelane jõuab teadmiseni, et kodus on ikkagi kõige parem. Aga mõnes peres oli rohkem kui üks tubli lugaja. Seepärast kingiti nendesse peredesse ka teisi raamatuid.

Kui raamatud said üle antud, üllatas kutsutuid Pärnu Kunstide Maja Rein Laose teatrisruudio päris algajate näitlejaõpilastega, kes esitasid nende endi loodud lavamängu „Lillehaldjate pidu“. Palju aastaid kutsuti Laose stuudiot Saabastega Kassi lasteteatriks, millest vaatamata ammusele nimemuutusele on endiselt Saabastega Kass oma kutsumusele jäägitult truuks jäänud. Pärast etendust mängisid lapsed ühes oma õdede, vendade ja vanematega ringmängu, millega liitusid Saabastega Kassi kutsel ka lillehaldjad.

Seejärel koguneti teisele korrusele viivale raamatukogu trepile, mida mööda on üles-alla terve aasta kümneid ja kümneid kordi astutud. Ühispildile pidid ära mahtuma kõik tänase päeva pidulised. Viimaks mindi kõige magusamat tükki proovima. Ene Michelis ja lasteosakonna vanemraamatukoguhoidja Rita Raudsepp lõikusid ning jagasid torti, mida kaunistas kiri „8. Sindi lasteraamatupäev“.

Urmas Saard