Kuuenda Tartu Teatemaratoni võitis Spordiklubi CFC

Täna Otepää-Elva vahelisel klassikalisel Tartu Maratoni rajal peetud 6. Tartu Teatemaratoni võitis Spordiklubi CFC koosseisus Martten Kaldvee, Christopher Kalev, Martin Remmelg ja Henri Roos. Võidutiim läbis 63 km ajaga 2:47.40.

Kuuenda Tartu Teatemaratoni võitja Spordiklubi CFC koosseisus Martten Kaldvee, Christopher Kalev, Martin Remmelg ja Henri Roos Foto Ardo Säks
Kuuenda Tartu Teatemaratoni võitja Spordiklubi CFC koosseisus Martten Kaldvee, Christopher Kalev, Martin Remmelg ja Henri Roos. Foto: Ardo Säks

Teatemaratoni alustas kõige teravamalt SuusaAkadeemia võistkond (Risto Vaher, Vahur Teppan, Priit Viks, Mart Kevin Põlluste), kes juhtis nii pärast esimest teatevahetust Matul kui ka võistluse poolel maal Kuutsel. Kolmandas vahetuses asus CFC poolelt rajale aga laskesuusakoondislane Martin Remmelg, kes tegi Viksiga minutilise kaotuse tagasi ning nii jäi asi otsustada viimase vahetuse meestel. Ankrumeeste duellis oli CFC Henri Roos SuusaAkadeemia Põllustest selgelt üle, finišis oli kahe mehe vahe 3 minutit ja 46 sekundit. Kolmandana lõpetas Team Gameking (Siim Lehismets, Tomas Kaurson, Timo Simonlatser, Peeter Kümmel). Lähemalt on tulemustega võimalik tutvuda SIIT.

“Võib öelda, et tiimi esitus oli väga hea, kõik läks nii nagu plaanisime. Oma vahetuses tahtsin endise koondisekaaslase Viksi ikka kinni püüda ja see ka õnnestus,” muljetas Remmelg pärast võistlust.

45. Tartu Maratonini on praeguse seisuga jäänud juba vähem kui nädal. Võistluste direktor Indrek Kelk sõitis täna 63 km raja ise läbi ning jäi nähtuga rahule. “Esimesed 50 km rajast on väga heas seisus. Elva lähistel on kaks-kolm kehvemat lõiku, aga need saame järgmiseks pühapäevaks kindlasti paremaks teha. Kui maratoni põhisõidud oleks toimunud täna, siis oleks need peetud väga ilusates oludes, ütles Kelk. Millisel kujul täpsemalt tänavuse aasta maraton toimuma saab, otsustatavad korraldajad teisipäeval.

6. Tartu Teatemaratonil osales kokku 41 neljaliikmelist võistkonda, samuti täna peetud Avatud Raja sõitudel (63, 31 ja 16 km) aga 425 suusasõpra. Kokku võttis seega Tartu Maratoni eelüritustest osa 589 suusatajat.

Tanel Rungi