Pärnu uus bussijaam avab sõbrapäeval uksed

14. veebruaril kell 6.30 avatakse Pärnu uue bussijaama ootesaal ja kassad ning bussid hakkavad väljuma bussijaama platsilt. Bussid sisenevad Aia tn poolt ning väljuvad Ringi tn poolt.

Maketi vaade Pärnu uue bussijaama perroonile
Maketi vaade Pärnu uue bussijaama perroonile

Ootesaal saab olema avatud iga päev kell 6.30 – 21.00.

[pullquote]Täielikult valminud bussijaama pidulik avamine toimub Pärnu päeval, 8. aprillil kell 12.00[/pullquote]Esimese tööpäeva hommikul avab bussijaama uksed Pärnu linnapea, kes koos abilistega saadab liinile kell 6.35 väljuva Tõstamaa bussi. Tunnistajateks on oodatud kõik, kes soovivad selle ajaloolise sündmuse juures olla.

Pärnu vana bussijaam Ringi tänaval lõpetab oma tegevuse 13. veebruari hilisõhtul. Alates 14. veebruarist muutub Ringi ja Rüütli tänavate ajutine liikluskorraldus jälle endiseks.

Uut bussijaama opereerib ja piletimüüki teostab MTÜ Pärnumaa Ühistranspordikeskus, mille infotelefon on 17018.

14. veebruarist on uude bussijaama üle viidud ka Cargobus, töötavad WC-d ning T-pileti iseteenindusautomaat. Peasissekäigu juures on avatud Pärnumaa ettevõtete showroom.

Bussijaam ei ole veel täiesti valmis. Aega võtab kõigi tööprotsesside testimine, kohviku ja R-kioski ruumide sisustamine ning ühistranpordikeskuse kolimine. Seetõttu tähistatakse bussijaama uste avamist pigem töiselt kui pidulikult. Tegemist on testperioodi algusega.

Täielikult valminud bussijaama pidulik avamine toimub Pärnu päeval, 8. aprillil kell 12.00 ning sellele peole kutsutakse nii jaama valmimisele kaasa aidanud, sellele kaasa elanud kui ka kõiki ülejäänuid.

Andrus Kärpuk
MTÜ Pärnumaa Ühistranspordikeskuse juhataja