Sindi ja Paikuse koolinoored tähistavad Tartu rahu ühise konverentsiga

Sindi gümnaasiumi aulas toimuval Tartu rahu aastapäevale pühendatud konverentsil osalevad Paikuse põhikooli üheksandate ja Sindi gümnaasiumi kaheksanda kuni 12. klasside õpilased.

Tartu rahu konverents Sindi gümnaasiumis 2016 a Foto Urmas Saard
Tartu rahu konverents Sindi gümnaasiumis 2016. a Foto: Urmas Saard

[pullquote]konverents on avatud kõigile ajaloohuvilistele, mitte ainult kahe kooli õpilastele ja õpetajatele[/pullquote]Sindi gümnaasiumi huvijuht Lisette Kandima ütles, et nende kool on Tartu rahu auks õpilaskonverentse korraldanud juba palju aastaid ja tänavune koostöö Paikuse põhikooliga ei ole esmakordne. „Kuid tänavune konverents eristub mõneti eelmistest. Varen tegid ettekandeid õpilased, sellel aastal on põhirõhk vilistlastel. Seeläbi luuakse võimalus õpilasi ja vilistlasi rohkem ühendada,“ selgitas Kandima.

Lisaks Tartu rahulepingu sõlmimise üksikasjadele käsitletakse ka läbirääkimistele eelnenud sündmusi, mis kokkuleppele jõudmise võimalikuks tegid. Samuti tutvustatakse Eesti rahudelegatsiooni liikmeid.

Sindi gümnaasiumi direktor Ain Keerup ütles, et konverents on avatud kõigile ajaloohuvilistele, mitte ainult kahe kooli õpilastele ja õpetajatele. Konverents toimub 2. veebruaril algusega kell 10.10.

Tartu rahu tähenduse teadvustamisest ei jäeta Sindi gümnaasiumis kõrvale ka nooremaid õpilasi. Kandima sõnul antakse teistele õpilastele vajalikke teadmisi 6. veebruaril. Neile jutustavad Tartu rahust õpetaja Lembit Roosimäe ja õpetaja Eneli Arusaare näiteringi õpilased.

Urmas Saard

Samal teemal:

Sindi gümnaasiumi õpetajad Lembit Roosimäe ja Eneli Arusaar Sindi muuseumis Foto Urmas Saard

 

 

 

“Jaan Poska ja Tartu rahu” näituse avapäeva keskseks sõnumiks oli isamaaline kasvatus

Melissa Aaslaid ja Taavi-Toomas Tärk Foto Urmas Saard

 

 

 

Maavanem tervitas Tartu rahule pühendatud õpilaskonverentsi