Põltsamaale toodi tramm

Põltsamaale toodi Tallinnast tramm. Fotod: Väino Valdmann
Põltsamaale toodi Tallinnast tramm. Fotod: Väino Valdmann

Tallinnas reisijate teenindamise lõpetanud tramm leidis uue asukoha Põltsamaal Kuningamäe kardirajal. Trammi sisustatakse kohvik ja mängude tuba. 

Tramm toodi  Põltsamaale 10. novembril ja sõidutati kardirajale üle Suure silla, mis samal päeval pärast mitu kuud kestnud remonditöid pidulikult avati. Sündmusele elas kaasa sadu inimesi lähemalt ja kaugemalt.

Kõik algas aga sellest, et Tallinna Linnatranspordi AS otsustas kinkida soovijatele ideekavandi alusel kaks liinitöö lõpetanud trammi.

„Üks tramm otsustati kinkida Kuningamäel kardirada haldavale Saduküla kardiklubile, kes on otsustanud trammi teha mängude toa ja kohviku,” rääkis Tallinna Linnatranspordi ASi trammliiklusteenistuse juht Andres Vään, kes enne haldusreformi oli Põltsamaa linnavolikogu ja nüüd on Põltsamaa vallavolikogu esimees.

Kohalikud tulid trammi uudistama.
Kohalikud tulid trammi uudistama.

„Oleme kardirada arendanud nii võistlus- kui ka harrastussporti silmas pidades,” ütles Saduküla kardispordiklubi eestvedaja Peeter Kallamaa. “Nii saab siin sõita hobikartidega. Võimalused on toitlustamiseks, majutamiseks jne. Küllap kujuneb ka  tramm atraktiivseks ajaveetmiskohaks nii lastele kui ka täiskasvanutele.”

„Peetril ja tema meeskonnal jätkub ikka originaalseid ja julgeid ideid, mida ka ellu viiakse,” lisas Andres Vään. “Tänu sellele õnnestuski Kuningamäe kardispordiedendajatel trammiomanikuks saada.”

Enne Põltsamaale toomist seisis tramm nr 411 rahvusooperi Estonia ees reklaamimaks balletti „Tramm nimega iha”

Tallinna Linnatraspordi ASi trammiliiklusteenistuse juht Andres Vään ja  Saduküla kardispordiklubi eestvedaja Peeter Kallasmaa (jaamaülema mütsiga )
Tallinna Linnatraspordi ASi trammiliiklusteenistuse juht Andres Vään ja Saduküla kardispordiklubi eestvedaja Peeter Kallasmaa (jaamaülema mütsiga )

 Jaan Lukas