Eneli Arusaar peab tähtsaks koostegemist ja koosolemist

Eeloleval laupäeval on head endised Sindi gümnaasiumi õpilased ja töötajad oodatud kooli 180. sünnipäeva tähistamisele. Täna käis proovide tegemine täies hoos.

Sindi gümnaasium valmistub kooli 180 sünnpäevaks Foto Urmas Saard
Sindi gümnaasium valmistub kooli 180 sünnpäevaks. Foto: Urmas Saard

Ühiselt tulevad lavale vilistlased ja praegused õpilased. „Kodu ja kool. Kodumaa ja koju tagasitulek. Armastus annab sooja. Üksteist peab hoidma. Õpilane peab õpetajat hoidma ja vastupidi. Õpilane õpilast hoidma.“ Need on märksõnad, mida Sindi gümnaasiumi õpetaja Eneli Arusaar täna Sindi seltsimajas toimunud suure etenduse proovis rääkis. Etenduses teeb kaasa kaugelt üle saja osaleja. „Etendus toob mälestused hinge tagasi ja annab mõista, et kuigi aastad mööduvad, tuleme ikka koju ja oma kooli tagasi,“ rõhutas Arusaar, kes on etenduva vaatemängu stsenaariumi autor ja peanäitejuht. Ta ütles, et stsenaariumi lõpp olnud juba augustis valmis, aga loo algus tuli hoopis hiljem. See on loometöö köögipool.

Täna lauldi, tantsiti, tehti püramiide ja muud. Homme kogunetakse taas. Siis juba kostüümides. Arusaar tundis väga head meelt sellest, et õnnestus tuua vilistlasi lavale koos praeguste õpilastega. See oli olnud tema unistus.

Arusaare kava aitavad teoks teha muusikaõpetajad Jelena Kuvšinova ja Marje Tilk ning kehalise kasvatuse õpetaja Katrin Kallit. Tantsude osas Lisette Kandima, Mariko Passel, Pille-Riin Karuse, Eliise Kull, Chätlyn Parts, Õnneli Pilliroog, Kristella Kukk.

„Minu armas endine õpilane, meie kooli vilistlane, kuldmedalist,“ lisas Arusaar juurde, kui rääkis Lisettest. „Veel on meeskonnas Virgo Vellend, kes on samuti kooli vilistlane ja muidugi Asko Aru. Nemad on tehniline jõud. Väga oluline jõud,“ kiitis Arusaar oma meeskonda.

Urmas Saard