Joonas Mengel: vaid üks kaotus hooaja peale on väga hea tulemus

Külauudiste palvel räägivad Pärnu JK Poseidoni tegevjuht Joonas Mengel, noortetöö juht ja esindusmeeskonna mängija Joonas Einfeldt ning esindusmeeskonna peatreener Martin Kuldmägi klubi hooaja lõppedes kolmel teemal: Sindi staadioni esimese ehitusjärgu valmimine ja avamäng; praegune hooaeg ja liigavõit; järgmise hooaja ootused ja tõusmine II liigasse.

Poseidon ja Tori Põrgulised Kodu Kuubis areenal Foto Marko Šorin
Poseidon ja Tori Põrgulised Kodu Kuubis areenal. Foto: Marko Šorin

Joonas Mengel püüdis valitud küsimustele vastata suhtelise põhjalikkusega. Martin Kuldmägi ja Joonas Einfeldt kommenteerisid oma perspektiivist vaadatuna ning vastavalt isiklikule rollile klubis.

1) Sindi staadioni avamäng

Joonas Mengel: Ilm oli nagu ta oli, oleks võinud parem olla, kuid oleks saanud kindlasti ka halvem olla, vähemalt ei müristanud ja ei sadanud mängu ajal rahet nagu hiljem samal päeval. Kuna nädala keskel sadas mitu päeva päris rasket vihma, siis neljapäeval oli ka õhus, et avamäng tuleb edasi lükata, kuna sel hetkel oli väljakul rohkem vett kui murul näha. Õnneks reedene päev lubas väljakul piisavalt kuivada, et laupäeval oli võimalik murule jooned peale teha.

Alles augusti keskel toimus tribüüni ehitamise koosolek ning sel hetkel ei olnud meil olemas ei vajalikke ehitusmaterjale ega rahastust. Olenemata sellest said kõik takistused kiirelt ületatud ning 9. septembril alustasime ehitusega. Tribüün sai valmis nädalavahetustel toimunud talgute raames kõigest ühe kuuga. Kui retrospektiivis hinnata kogu ettevõtmist, siis ideetasandilt juba 7. oktoobriks tribüüniga piisavalt valmis saada, et staadionil avamäng pidada, on päris tubli saavutus. Mis kõige olulisem, tribüünid olid avamänguks rahvast täis ning olenemata ilmast, tulid meie fännid ja toetajad kohale. Siinkohal sooviks veelkord tänada kõiki toetajaid, ehitajaid ning vabatahtlikke, tänu kellele tribüüni ehitus teoks sai ning samuti avamänguks kohale tulnud fänne ning ka vastasmeeskonda Tori Põrgulised, kes nõustusid osalema sellel olulisel üritusel. Üks oluline vaheetapp Sindi staadioniga on tehtud, kuid nüüd tuleb sama isukalt tegeleda edasi tribüünihoone siseruumide lõpetamise, mänguväljaku seisukorra parendamise ning staadioni ümber aia ehitamisega.

[pullquote]Ootame kindlasti kohaliku omavalitsuse abi.[/pullquote]Joonas Einfeldt: Üritus õnnestus oodatust paremini. Vaatamata halvale ilmale tuli kohale palju inimesi. Nüüd tuleb väljakut märkimisväärselt mängukõlbulikumaks muutma hakata. Ootame kindlasti kohaliku omavalitsuse abi.

2) Hooaeg ja liigavõit

Joonas Mengel: Poseidonis on mul tegelikult kaks ametit – tegevjuht ja tulihingeline fänn. Seega käin igal võimalusel, iga ilmaga meeskonna mängudele kaasa elamas. Nii ka pühapäeval toimunud viimasele liigamängule, kus pandi liigahooajale ilus punkt, alistades Kärdla Linnameeskond koguni 7:0. Liigavõit on 53 punktiga käes, 22 mängust 16 võitu, 5 viiki ja vaid 1 kaotus hooaja peale on väga hea tulemus. Suurepärane hooaeg nii peatreenerile, mängijatele kui fännidele. Sealjuures olime nii enimskooriv kui parima kaitsega meeskond, lüües 74 väravat ning lastes endale lüüa vaid 20 väravat.

Lähiajal kuulutame JK Poseidoni Facebooki lehel välja ka hooaja ilusaima värava valimise, kus igal fännil võimalus hääl anda oma lemmikule.

Joonas Einfeldt: Hooaja alguses panime eesmärgiks liigavõidu. See ei tulnud kindlasti lihtsalt, samas hooaja teises pooles oli juba üsna selge, et oleme üks peafavoriitidest võidule. Õnneks suutsime kerge pingega hakkama saada ja mängust mängu tulemused ära võtta. Tunne on hea ja pärast tsoonide võitjate omavahelisi mänge saab teenitud puhkusele minna. Seejuures tuleb mainida, et ka Poseidoni duubelvõistkond esines väga hästi ja suutis IV liiga oma tsoonis tulla teiseks, mis tagab duubelvõistkonnale tõusu III liigasse. Suurepärane hooaeg!

3) II liigasse tõusmine

Joonas Mengel: Järgmiseks hooajaks kutsun üles kõiki huvilisi liituma meie fännklubiga. Hetkel sai liiga võidetud ning fännidele suurepärane hooaeg pakutud, kuid tuleval hooajal II liigas on fännide tugi kindlasti veelgi olulisem, kuna tase on teine ning vastased raskemad. Meil on juba tekkinud fännide tuumik, kes on igal kodumängul trummide, pasunate ja Poseidoni sallidega meeskonnale kaasa elamas, kuid järgmiseks hooajaks loome päris ametliku fännklubi. Eesmärgiks on kindlasti suurendada tulihingeliste fännide arvu igal Poseidoni mängul ning jätkuvalt olla meie liiga parimad fännid. Kui sa näed ennast ühena meist ning soovid liituda JK Poseidoni fännklubiga, siis võib ühendust võtta otse minuga joonas.mengel@jkposeidon.ee. Lisaks soovitan jälgida ka JK Poseidoni Facebooki lehte, kus kajastame tulevaste mängude ning muud klubiga seotud olulist infot.

Joonas Einfeldt: Järgmine hooaeg tuleb väga keeruline. Nii esinduse kui ka duubli eesmärk esimesel aastal uues liigas on püsimajäämine. See ei saa lihtne olema, aga usun, et oleme selleks võimelised. Ehk suudame hooaegade vahel võistkondi ka pisut tugevdada, mis on pideva arengu hoidmiseks oluline. Arvestades klubi asutamisaastat, tuleb suuremat hulka oma klubi noorte täiskasvanuks saamist veel pikalt oodata, aga esimesed 2002 sündinud noored peaksid järgmisel aastal duubelvõistkonnas mängima hakkama küll.

Martin Kuldmägi: Hooaja eel oli siht selge: peaeesmärk oli liigavõit. Tegime selle nimel detsembrikuust saati süsteemselt ja metoodiliselt tööd ning hea meel on tõdeda, et see tasus end täielikult ära. Poole hooaja peal paiknesime tabelis teisel kohal ning olime liidrist natuke maas, kuid tugevad esitused hooaja teises pooles kandsid vilja ning tõid vajaliku punktisaagi. Murdepunktiks oligi ehk peamise konkurendi, FC Castovanni kindel alistamine augustikuu algul. Pärast seda võitu oli selge, et trumbid on meie käes. II liiga saab uuel hooajal meie jaoks väga keeruline väljakutse olema, kuid talveperioodil alustame taaskord põhjalikku ettevalmistust. Tahame end kõrgemal tasemel proovile panna ning näha, milleks võimelised oleme.

Urmas Saard: Tänan ülevaate eest ja edu edaspidistes ettevõtmistes.

Samal teemal:

Poseidon versus Tori Põrgulised Kodu Kuubis areenal Foto Urmas Saard

 

 

 

Esimese mängu Kodu Kuubis areenal võitis Poseidon

Marko Šorin Sindi jalgpallistaadioni ehitamisel Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi jalgpallimurul on vähemalt aastast 1927 sporti harrastatud

JK Poseidoni Sindi jalgpallistaadioni tribüüni ehitus Foto Urmas Saard

 

 

 

Avalöök Sindi jalgpallistaadionil

Ehitusjärgus Poseidoni jalgpalliväljaku tribüün Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi jalgpallistaadionil valmis nädalavahetusega tribüünikonstruktsioon

Germo Karro, Kodu Kuubis OÜ juhatuse liige, alustab Sindis JK Poseidoni jalgpallistaadionil tribüüni ehitamise tarvis vundamendi süvendi kaevamist Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi jalgpallistaadionil löödi kopp maasse

Sindis külvatakse Poseidoni staadionile muruseemet Foto Urmas Saard

 

 

 

Poseidoni staadionile külvati muruseemet

Talgud Sinti rajataval Poseidoni esindusstaadionil Foto Urmas Saard

 

 

 

Pärnu JK Poseidon jätkab Sindis esindusstaadioni rajamisega

Esimene koorem, 90 m3, turbamulda lükatakse rekkalt maha Foto Urmas Saard

 

 

 

Tootsi Turvas ja Tibu Trans panid õla alla Sindi jalgpallistaadioni rajamisele

Silver Lulla, Poseidoni esindusmeeskonna mänedžer ja Siim Kosenkranius, kelle kuuluvad võidetud pääsmed Eesti – Malta jalgpallikohtumisele Foto Urmas Saard

 

 

 

Siimu rassimist kroonis tasuta pääse Eesti ja Malta vahelisele jalgpallikohtumisele

Abroosius laiendab kraaviületust Foto Urmas Saard

 

 

 

Pühapäeval, 14. augustil, peetakse kolmandat nädalavahetust talguid Poseidoni staadionil

Germo Karro läheb teo käigul liikuvat traktorit peatama, et kivide noppijad järele jõuaks Foto Urmas Saard

 

 

 

Poseidoni staadioni rajamine edeneb paljude abiliste osavõtul silmnähtavalt jõudsalt

Sinti rajatava Poseidoni jalgpallistaadioni alalt tuleb veel kive koristada Foto Urmas Saard

 

 

 

Tootsi Turvas toetab Poseidoni esinudsstaadioni ehitamist turbaga

Martin Kuldmägi sikutab traktoriga suuri kivisid tulevaselt Sindi jalgpallistaadionilt minema Foto Marko Šorin

 

 

 

Pärnu JK Poseidon korraldas Sinti rajataval jalgpallistaadionil talgud

Joonas Einfeldt ja Martin Kuldmägi, Pärnu JK Poseidoni juhatuse liikmed, tulevasel Sindi jalgpallistaadionil Foto Urmas Saard

 

 

 

Pärnu JK Poseidon rajab jalgpalli esindusstaadioni Sinti