Ideekonkursil osalesid kõige edumeelsemalt mõtlevad noored

Käesoleva sügise ettevõtlusnädala tulevikutegijate ideekonkurss „Uued võimalused Pärnumaa ettevõtluse arenguks“ tõi Port Artur 2 kaubanduskeskusesse oma mõtteid esitlema nelja üldhariduskooli 102 õpilast.

Edukad Sindi gümnaasiumi õpilased lahkuvad tulevikutegijate ideekonkursilt ühes oma õpetaja Eneli Arusaare ja mitme väärtusliku auhinnaga Foto Urmas Saard
Edukad Sindi gümnaasiumi õpilased lahkuvad tulevikutegijate ideekonkursilt ühes oma õpetaja Eneli Arusaare ja mitme väärtusliku auhinnaga. Foto: Urmas Saard

Tänasel ideekonkursil oli Pärnumaalt esindatud Pärnjõe kool, Vändra gümnaasium, Sindi gümnaasium ja Pärnu Ühisgümnaasium. Ühtekokku kolmekümnest meeskonnast oli üheksa võistkonda algklassidest, seitse põhikooli astmest ja neliteist gümnasistide hulgast.

[pullquote]Uudise kirjutajale avaldasid kõige suuremat muljet „PJK“ kolm noorhärrat, kes selgitasid ja põhjendasid väga veenvalt oma soovi avada kunagise koolimaja asemele kauplus-kohvik[/pullquote]Hindamiskomisjoni liikmete arvamuse järgi reastati võistkondade paremus neilt saadud punktide arvestuse alusel. Kõige suurema punktide hulga kogus algklasside arvestuses Sindi gümnaasiumi „Sinti Jõebuss“, kes võitis 38 punktiga esikoha. 4.a, 5.a ja 5.b klasside õpilased, kellele Eneli Arusaar õpetab majandust, on otsustanud panna Pärnu jõele reisijaid teenindama jõebussi, millega saaks veeteel liikudes imetleda kodukandi kaunist loodust ja veeta vaba aega. Nutikate õpilaste nimed on Evelin Saulite, Meribel Aksen, Kaari Kasemaa ja Pirjo-Liis Parts.

Algklasside arvestuses jäi napilt paari punktiga esimese järel teiseks sama kooli võistkond “Saame targemaks – päev Sindis”. „Ideekonkursiks valmistumine on õppeprotsess, milles avaldub eneseväljendusoskuse arendamise ja meeskonnatöö võimalikkus. Õpilased töötasid üheskoos pärast tundegi,“ rääkis õpetaja Arusaar, kes tõi konkursile 31 õpilast. Pärnõje kooli „Ussikeskus“ saavutas kolmanda koha.

Päeva rekordilise punktisaagi kogus 53 punktiga Sindi gümnaasiumi „Keskus „Muredest priiks““, kes osales põhikooli arvestuses. Tütarlaste nimed on Lenna Bucht, Mirtel Metsamaa, Maria Ribul ja Mirell Ribul. Paremuselt teine oli selles astmes Vändra gümnaasiumi „Kool paremaks“ ja kolmas Pärnjõe kooli „PJK“. Uudise kirjutajale avaldasid kõige suuremat muljet aga just „PJK“ kolm noorhärrat, kes selgitasid ja põhjendasid väga veenvalt oma soovi avada kunagise koolimaja asemele kauplus-kohvik. Nad ütlesid, et lähim toidukauplus asub praegu tosina kilomeetri kaugusel, mis on 300 elanikuga külale täiesti vastuvõtmatu olukord.

Gümnasistide vahelises nutikuses võistlejatest osutus 21 punktiga parimaks Pärnu Ühisgümnaasiumi võistkond „Tänavaartistide festival Pärnus“, kuhu kuulub ainsana Johanna Roos. Pärnu Ühisgümnaasiumi „Jäänuar“ võttis teise koha ja ainult punktiga jäi maha kolmanda koha saanud Vändra gümnaasiumi võistkond „Nulku Centrum“, keskus vanale asjale.

Ideekonkursi projektijuht on olnud aastaid Mari Suurväli, kes tegutseb paljude vabatahtlike abiga.

Urmas Saard

Samal teemal:

Ideekonkursil osalenud Sindi õpilased koduteele asumas Foto Urmas Saard

 

 

 

Järgmisele ideekonkursile oodatakse rohkem koole