Sindi hoovimüügi päevade ettevalmistused täies hoos

Uudist täiendatud Sindi linna kodulehel avaldatud tegevuspiirkonna kaartidega: 22. juulil ja 23. juulil

Hoovimüügi päevade korraldamise mõtte hõikas Sindi linnavalitsus välja juuni alguses. Vahepeal hoogu kogunud algatus leiab toetust ja kümmekond maja ongi juba otsustanud 22. ning 23. juulil oma hooviväravad kauplemiseks avada. Lisaks on selle ettevõtmise juurde küpsenud veel täiendavat põnevust.

Sirje Soovik ja Mart Tõnismäe peavad nõu kepikõnni ettevalmistamise asjus Foto Urmas Saard
Sirje Soovik ja Mart Tõnismäe peavad nõu kepikõnni ettevalmistamise asjus. Foto: Urmas Saard

Sindi linnavalitsuse haridus- ja kultuurinõunik Mart Tõnismäe ütles, et samal ajal korraldatakse ka kepikõnni päevad. Kepikõndijate kontrollpunktideks on hoovimüügi pesad, mille läbimine saab vastaval postkaardil märgistatud erivärvi markeriga.

Täna hommikul külastas Tõnismäe töökabinetti suurte kogemustega kepikõnni juhendaja Sirje Soovik, kes on Sindi oma inimene. Kohtumisel täpsustati üksikasju. Laupäeval, 22. juulil alustatakse Sindi raekoja esiselt kepikõnni eelsoojenduse ja teele asumisega kell 12.00. Et kepikõndijad lisaks keppide omamisele eristuksid veel kuidagi rõhutatult teistest tänaval ja hoovimüügi pävadel osavõtjatest, soovitas Soovik midagi silmatorkavat välja mõelda. Näiteks lille- või tammepärjad pähe. Nii võiks toimuvale anda koguni uue nimetuse: „Sindi kepikõnni pärjapäevad“. Kellel endal keppe pole, neile lubas Soovik laenata. Muidugi on temalgi laenutatavaid keppe piiratud koguses.

Tõnismäe töölaual oleval arvutil võis näha seni registreeritud hoovimüügi asukohti, mis laotuvad laialt üle terve linna. Google näitas kõigi müügipunktide läbimise lühima teekonna pikkuseks 9,1 kilomeetrit. Läbimise ajaks hindas Google oma arvutuse põhjal üks tund ja 52 minutit. Muidugi muutuvad vastavad näitajad tegelikkuses hoopis teistsuguseks, aga mingisuguse ettekujutuse ikkagi saab.

Pühapäeval starditakse samast kohast raekoja juures kell 13.00 ja kolm tundi hiljem, 16.00 oodatakse kõiki kepikõndijaid lähtekohta tagasi. Siis toimub auhindade loosimine. Tõnismäe jutust selgus, et auhinnad on väärtuslikud. Näiteks Sindi sepa Aleksei Vaštšenko sepised jm. Loositakse välja ka peaauhind.

[pullquote]Linda Pedanik saab sellel reedel 92-aastaseks ja Sooviku ema Linda Meier, samuti sintlane, saab sellel laupäeval 91-aastaseks.[/pullquote]Soovik tõi osalevatele kepikõndijatele eeskujuks kaks eakamat prouat, kes samuti lubavad sportlikult kaasa sammuda. Linda Pedanik saab sellel reedel 92-aastaseks ja Sooviku ema Linda Meier, samuti sintlane, saab sellel laupäeval 91-aastaseks.

Praeguseks enda nimed kirja pannud hoovimüüjad asuvad Pärnu maantee, Ringi, Raba, Jõe, Pika, Jaama ja Kesk tänava piirkonnas. Tõnismäe tegeleb hetkel teatise koostamisega, et hoovimüügi asukohtadega märgistatud kaardid saaksid kõigile huvilistele kättesaadavaks.

Müügile tulevate esemete nimekiri näitab, et valik on mitmekesine ja mõndagi pakutavat eset võiks koguni harulduseks pidada. Nimetamist väärib vast seegi, et perekond Piiriste avab juba hommikul kümnest ka kohviku, aadressil Pikk 22.

Urmas Saard

Samal teemal:

Sindi hoovimüük Foto Urmas Saard

 

 

 

Hoovimüük ehk kirbuturg otse sintlaste kodudes