Laulu- ja tantsupeo rongkäigus osales Pärnu linna jagu rahvast

Eile Tallinnas aset leidnud XII noorte laulu- ja tantsupeo “Mina jään” rongkäigus sammus ligemale 40 000 last, noort ja täiskasvanut. Rongkäik algas kell 9.30 Vabaduse väljakult ja lõppes kella 14 paiku lauluväljakul, kus algas noorte laulupeo kontsert.

Jaanus Reisner, Kadrina vallavolikogu esimees, on laulupeo rongkäigu alguse ootel koduvalla lippu hoidmas Foto Urmas Saard
Jaanus Reisner, Kadrina vallavolikogu esimees, on laulupeo rongkäigu alguse ootel koduvalla lippu hoidmas. Foto: Urmas Saard

Rongkäik koosnes kõigi maakondade, kolme linna ja rongkäigu pea allkolonnist. Maakondlikud kolonnid liikusid tähestikulises järjekorras alates Hiiumaast. Tavapäraselt asus rongkäigu lõpus Harjumaa ja Tallinn. Pidulised kõndisid viie kilomeetri pikkusel teekonnal Vabaduse väljakult mööda Pärnu ja Narva maanteed ja Pirita teed kuni siseneti lauluväljakule Mere värava kaudu.

Riikliku ilmateenistuse teatel peeti võimalikuks rongkäigu alguses sattuda hoovihma kätte, kuid seda ei juhtunud ja peoliste jalutuskäiku soosis ilmaolu kõige paremal viisil.

Kell 14 algas lauluväljakul XII noorte laulupeo kontsert “Mina jään”, kus valdavalt vabas Eestis sündinud põlvkond jätkas varasemate põlvede edasi antut tava ja oli loomas enda traditsioone. Kontserdi alguses süttis laulupeotuli, kui ühendkooride esituses kõlas Mihkel Lüdigi “Koit”. Tule süütasid tuletornis laulupeo peadirigent Heli Jürgenson ja laulupeo ideekavandi autor, helilooja ja dirigent Rasmus Puur.

XII noorte laulupeo peadirigent Heli Jürgenson ütles, et kuna laulupeo ideekavandiks olid noorte juured, siis võis esimest korda näha laulukaare ees juhatavaid noori dirigente, kokku 17. Kontserdil kuulis palju noorte autorite loomingut ja ka klassikute noorpõlves kirjutatud teoseid.

Kontserdi vahetekste luges Draamateatri näitleja Christopher Rajaveer.

Laulupeol viibinud MTÜ Eesti Lipu Seltsi juhatuse esimees Jüri Trei ütles, et lipu selts on juba neljal laulupeol kinkinud sinimustvalgeid lippe ja neid ka peopaikades heisanud.

Urmas Saard

Samal teemal:

Sindi gümnaasiumi tantsijad ja lauljad XII noorte tantsu- ja laulupeol Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi linn XII noorte laulupeo rongkäigus

Pärnu linna lapsed tervitavad pealtvaatajaid Foto Urmas Saard

 

 

 

Pärnu linn XII noorte laulupeo rongkäigus

Kihnu lapsed Tallinnas Foto Urmas Saard

 

 

 

Pärnumaalased XII noorte laulupeo rongkäigus

Sindi gümnaasiumi laululapsed ja õpetajad bussi ootel Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi gümnaasiumi lapsed teel laulupeole

Jüri Trei ja Jüri Kraft heiskavad Kalevi staadionil lippu Foto Tõnu Aru

 

 

 

Peopaikades heisati Eesti lippe

Malle Ormilaan Sindi gümnaasiumi 1 ja 2 klassi segarühma tantsijatega puhkehetkel Eesti Jalgpalli Liidu sisehalli juures Foto Urmas Saard

 

 

 

Meile meeldib “Tita tots”