Sügavalt elamuslik aktus Sindi gümnaasiumis

Sindi gümnaasiumi kuuekümnenda gümnasiste lennu ja põhikooli lõpetajate pidulik aktus läks oma erakordsusega sedavõrd õpetaja Kristi Suppile hinge, et otsustas juba samal õhtul värskeid elamusi paljude teistega jagada.

Kristi Suppi Foto Urmas Saard
Kristi Suppi. Foto: Urmas Saard

Nii palju kui on erinevaid inimesi, samavõrd ka erinevaid arvamusi. Igal meist on omad mälestused erinevatest aktustest. Mõnel inimesel on rohkelt kogemusi, mõni on oma elus kogenud vaid üksikuid aktusi. Tänu oma elukutsele olen saanud osaleda igal aastal aktustel ja neid on kogunenud julgelt üle saja: õpilasena, noore üliõpilasena, magistrandina, õpetajana, klassijuhatajana, lapsevanemana, vahel ka korraldajana. Seega on tohutult võrdlusmomente – muidugi läbi minu silmade, teiste eest ei saa rääkida.

Sindi gümnaasiumi aktused on olnud alati klass omaette. Tänavunegi oli tõeliselt hästi ettevalmistatud, iga pisidetail paigas, südamlik ja meeldejääv. Direktor Ain Keerupi kõned on väga vahetud, pikitud huumoriga, mõnusalt ette kantud. Muusikaline tervitus klassijuhatajate poolt oli vahva üllatus – kohal ansambel, kus osalejaks klassijuhataja Maia Agar. Tervitusi ja kõnesid oli parasjagu, kõigil oma sõnum, mitte lihtsalt, et peab ja nii on kombeks. Ka mälestuseks tehtud pildistamine toimus käigupealt, mitte ei võetud eraldi aega, nagu sageli aktustel ette tuleb.

[pullquote]tänas teda kõige eest, mis õpetaja on aastate jooksul talle pakkunud – juhendamisest emaliku hooleni![/pullquote]Aktuse lõpp oli aga kõige tipp. Kui palju on neid õpilasi, kes julgevad suure auditooriumi ees avaldada oma tänu inimesele, kes on nende elus määravat rolli mänginud? Lõpetaja Madis Link tegi seda! Ulatades oma õpetajale, Eneli Arusaarele, spetsiaalselt temale valmistatud meene, tänas teda kõige eest, mis õpetaja on aastate jooksul talle pakkunud – juhendamisest emaliku hooleni!

Selline oli siis aktus, mis jääb meelde aastateks!

Kristi Suppi, õpetaja

Samal teemal:

Sindi gümnaasiumi 9 ja 12 klasside lõpetamise pidulik aktus Foto Peeter Roots

 

 

 

Sindi gümnaasiumi põhikooli- ja gümnaasiumiastmes ei vajatud korduseksameid