Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

märts 2017
E T K N R L P
« veebr   apr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Lüdigi mehed laulsid kevadele

Pärnu Mihkel Lüdigi nimeline meeskoor tuli kell 12:29 alanud astronoomilisele kevadele laulmisega Tallinna Väravate juurde vastu.

Mihkel Lüdigi nimeline meeskoor tervitab Pärnus Tallinna väravate all kevadet Foto Urmas Saard

Mihkel Lüdigi nimeline meeskoor tervitab Pärnus Tallinna väravate all kevadet. Foto: Urmas Saard

Kevadet, pärnakaid, Lüdigi mehi ja nende laulmist juhatanud Evelin Meid tervitas Pärnu abilinnapea Jane Mets. „Esimesel aprillil tähistate oma tegevuse 70. juubelit ja sellest pool aega olete siinsete väravate all kevade saabumist lauluga tervitanud. Üle mitme aasta tuleb kevad keset päeva, mitte ööpimeduses ega varavalges. Küllap soovis kevad sedakorda eriliselt rõhutada, et pole unustanud õiget tuleku aega nagu unustas talv tänavu oma kohaloleku vajaduse. Ja sügis jäigi kuni kevadeni kestma. Tänagi üritab suure lobjaka sajuga midagi näidata. Aga lumikellukesed juba õitsevad ja kuldnokkagi olevat nähtud,“ rääkis Mets.

„Tuli kevad, tulid lauljad linnud, tulid lindudega ühes sa,“ luges abilinnapea ühest väga vanast laulusalmist. „Mis oli see ‘sa’? Seda kirjas ei olnud. Aga edasi räägitakse: tuli ta. Mina usun, et see ‘ta’ oli päike. Oli soojus, võibolla oli armastus, aga võibolla oli tervis,“ luges Mets värsse ja lasi kevadmõtetel lennata. „Nüüd ja kohe mõelge, mida te kevadelt kõige rohkem ootate ja uskuge, see läheb täide.“

Meeste rivi sulges mõneks ajaks viie meetri laiuse väravatunneli ja vägev lauluhääl kõlas ligemale seitsme meetri kõrguse silindervõlvi all. Millal esimest korda peaaegu 350 aasta vanuses valliväravas kevadele lauldi, polnud meestel varajasematel aastatel päris täpselt meeles ja nii on läinud liikvele erinevad daatumid. Täna kinnitas Evelin Mei, et esimest korda lauldi 1981. aastal. Aasta 1986 oli teistsugune ja meeldejääv seepärast, et siis saabuti Tallinna väravate alla ühiselt teiste koori liikmetega leegitsevaid tõrvikuid hoides. Toona laulis 44 meest Viivian Traksi juhatamisel kevadele kiitust elava tule valgel.

Pärast tänast esinemist kutsuti rahvast 1. aprillil kontserdimajja kell 17:00 algavale kontserdile, mis pühendatud Pärnu Mihkel Lüdigi nimelise meeskoori 70. aastapäevale.

Väravate juurest lahkuvat rahvast jäi saatma järjest tihenev lumesadu.

Urmas Saard

Samal teemal:

Evelin Mei Foto Urmas Saard

 

 

 

Pärnus tervitati kevadet Tallinna väravate all

Comments are closed.