Kristiina Anufrieva: iga laps teab seda madalat ja pehmet häält

Sindi gümnaasium tähistab tänavu kooli 180. sünnipäeva ja Eesti riik 99. aastapäeva. Kristiina Anufrieva, Sindi gümnaasiumi 9. klassi õpilane, kirjutab oma koolist ja riigist.

Ain Keerup, Sindi gümnaasiumi direktor, tervitab iga koolipäeva hommikul kõiki koolimaja uksest sisenejaid Foto Urmas Saard
Ain Keerup, Sindi gümnaasiumi direktor. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Igahommikune esimene lause, mida siin koolis kuulda saab, on direktori legendaarne: „Tere hommikust!“[/pullquote]Sindi Gümnaasium saab juba peatselt 180 aastaseks. Kui nüüd mõtlema hakata, siis on siit majast läbi käinud tuhanded jalapaarid.

Siia tuleb 1. septembril palju väikeseid lapsi, kes lahkuvad siit aastate pärast täiskasvanutena. Poole oma elu algusaastatest veedame me koolis. Siit lahkume me targemana, kui siia sisenedes.

Sindi Gümnaasiumis elab fantastiline rahvas. Igahommikune esimene lause, mida siin koolis kuulda saab, on direktori legendaarne: „Tere hommikust!“ Iga laps teab seda madalat ja pehmet häält, mis meid hommikuti tervitab.

Sindi koolis leidub väga andekaid inimesi. Me tegutseme kõik koos, ühiselt. Siin leidub näitlejaid, lauljaid, tantsijaid, esinejaid. Üks noor võib teha kuute erinevat asja ning ta ei virise ja jõuab igale poole.

Igal võistlusel, kus ma olen käinud, on alati vaja lähedaste inimeste toetust. Meie noored toetavad alati üksteist. Meile on ikka öeldud, et me oleme üks kool, kus tegutsetakse alati koos.

Ükskõik, mida teised inimesed Sindist ja Sindi Gümnaasiumist arvavad, ütlen mina praegu ja ka edaspidi, et minu esimesed tõsised eluaastad möödusid Sindi Gümnaasiumis. Sindi Gümnaasium jääb alati minu pereks! Sindi Gümnaasiumile jääb alati koht minu südames!

Palju õnne, armas kool! Sammu aga uhkelt edasi! Oskused ja teadmised annavad vabaduse!

Kristiina Anufrieva, 9. klass

Samal teemal:

Anette Pattik Foto Urmas Saard

 

 

 

Kõige olulisem murdepunkt mõlema ajaloos

Martti Šorin Sindi muusikakooli lõpetamisel mais 2016 Foto Marko Šorin

 

 

 

Ligemale kolmandik jätkavad haridusteed keskkoolis

Sirelin Kukk 2015 a 4 juunil Sindi gümnaasiumi paraaduksel Foto Urmas Saard

 

 

 

Minu kallis riik ja kool

Karmel Johanson iga nelja aasta tagant kogunetakse suure laulukaare alla ja lauldakse isamaalisi laule Foto Urmas Saard

 

 

 

Mulle meeldib meie riik ja minu kool

Iseseisvuspäeva tähistamine Sindis 2014 a Foto Urmas Saard

 

 

 

Minu kool ja Eesti Vabariigi aastapäev