Minu kallis riik ja kool

Sindi gümnaasium tähistab tänavu kooli 180. sünnipäeva ja Eesti riik 99. aastapäeva. Sirelin Kukk, Sindi gümnaasiumi 7.a klassi õpilane, kirjutab oma koolist ja oma riigist.

Sirelin Kukk 2015 a 4 juunil Sindi gümnaasiumi paraaduksel Foto Urmas Saard
Sirelin Kukk 2015. a 4. juunil Sindi gümnaasiumi paraaduksel. Foto: Urmas Saard

Meie riik, meie maa on meile väga kallis. Ta hoiab ja kaitseb meid. Ta kindlustab meie turvalisuse ja vabaduse. Ta armastab meid väga. Me peaksime teda samamoodi vastu armastama. Kui poleks seda riiki ja seda maad, poleks ka meid. Samuti poleks seda vana ja väärikat koolimaja, mis meid ikka toetab, aitab ja õpetab. Ja seda juba pikka aega.

Nimelt saab meie kool varsti juba 180-aastaseks, see on tähtis number, ikkagi juubel. Ka meie armsal riigikesel on sünnipäev tulemas. Ma soovin Eesti Vabariigile kogu südamest palju õnne ja kordaminekuid, sest see riik on meid nii palju armastanud ja hoidnud.

Minu arvates on Eesti üks kaunemaid kohti maailmas. Turistid, kes tulevad näiteks Hiinast, ütlevad, et siin on nii puhas õhk, mis teeb mõtte selgeks ja tuju heaks. Meie metsad ja maad on nii kaunid ja vabad. Siin on metsi ja soid, mida peaksime ka edaspidi nii puhta ja ürgsena hoidma. Mis siis, et meil ei ole palmipuid ega banaanipuid. Eesti on ilma nendetagi väga kaunis ja tore. Peaksime olema õnnelikud, et meil ei ole maavärinaid ega vulkaanipurskeid.

Ma arvan, et tänu sellele ongi Sindi Gümnaasium nii kaua püsinud. Samas on olnud Eestis ka palju tuuli ja torme, aga meie kool on need vapralt üle elanud. Me elame õnnelikus kohas. Ükskõik kui kaugele me ka ei reisiks, tekib soov siia tagasi tulla. Vahet pole, et me oleme väike riik, see-eest oleme me palju kokkuhoidvamad. Näiteks Venemaa on nii suur riik, et seal tuleb ühest linnast teise sõitmiseks korralikult aega varuda.

[pullquote]Peaksime aru saama ja mõistma seda mis meil on ja mille üle peaksime õnnelikud olema[/pullquote]Meil on Eestis neli imeilusat aastaaega, mis on kõik omamoodi kaunid. Me saame nautida lund, vihma, rahet, päikesepaistet, palavust, külma, tormi – kõike. Just sellepärast armastangi Eestist nii-nii palju. Ma ei jäta oma riiki kunagi, samuti ei jäta ma oma kooli. Mõlemad on mulle väga kallid. Aitan neid alati, kui võimalik.

Eesti riik ja kool on väga olulised. Me peaksime nende peale rohkem mõtlema ja just mõtlema, kui olulised nad tegelikult on. Peaksime aru saama ja mõistma seda mis meil on ja mille üle peaksime õnnelikud olema. Soovin oma koolile kõige kaunimat juubelit ja õnne oma kallile riigile. Head vabariigi aastapäeva kõigile.

Sirelin Kukk, 7.a klass

Samal teemal:

Karmel Johanson iga nelja aasta tagant kogunetakse suure laulukaare alla ja lauldakse isamaalisi laule Foto Urmas Saard

 

 

 

Mulle meeldib meie riik ja minu kool

Iseseisvuspäeva tähistamine Sindis 2014 a Foto Urmas Saard

 

 

 

Minu kool ja Eesti Vabariigi aastapäev

One thought on “Minu kallis riik ja kool”

Kommenteerimine on suletud.