Viimane sünnipäev Sindi linna alluvuses

Sindi noortekeskus avati pidulikult 28. jaanuaril 2005 linnavalitsuse keldris. Avamisel osalesid tolleaegne maavanem Toomas Kivimägi, Sindi linnapea Mati Mettus, abilinnapea Rein Ariko ja teised. Tänavu otsustasid noored korraldada sünnipäeva nädala teemana „ Viimane sünnipäev Sindi linna alluvuses“.

Helle Vent ja Kaur Kasemaa Foto Urmas Saard
Helle Vent ja Kaur Kasemaa. Foto: Urmas Saard

Alustati teadmistest

Sünnipäeva mälumäng noorteka ja linna kohta näitas mõlemast häid teadmisi, ka keskuse 12-aastasest ajaloost. Osati öelda kuupäevalise täpsusega isegi seda, millal asutati noortekeskus, kes oli asutaja ja esimene juhataja, teati võimlemispeo ja Sindi Skate toimumise aastaid jne. Üheksa tegutseva ringi üleslugemine polnudki ületamatu raskus, kuigi mõned nendest asuvad väljapool meie maja. 1.veebruarist on meil kümnendaks ringiks bändiring San-Franciskost pärit muusik Zac’i juhendamisel.

Mälumängu tulemused

1. koht – võistkond „Põder“ (Kerda Saagim, Eva Lemmergas)
2. koht – võistkond „Maasikad“ (Mayken Haava, Marion Tõldsepp, Grete Hartwich)
3. koht – võistkond „Limited“ (John Mitt, Remii Metsmaa).

Lauatennis

Tähtsaks spordisündmuseks oli sünnipäeva nädala lauatennise turniir. Kuna noortekas tegutseb lauamängude ring Mihail Šorini eestvedamisel, siis oleme kogemustega võistluste läbiivijad. Turniir oli tähtis sellepärast, et parimad said võimaluse esindada Sindi linna 29. jaanuaril Paikusel toimunud Pärnumaa talvemängudel. Kolme tunni pikkused võistlused olid väga tasavägised ja õhus jätkus pinget lõpuni. Sellist turniiri ei mäletagi, kus oli tohutu publikuhuvi ja kaasaelamine, rääkimata tahtmisest ise kaasa lüüa. Kahjuks kõik soovijad võistlema ei mahtunud. Paikusele sai valida 2 noormeest ja ühe neiu vanusega 17 a ja vanemad. Lisaks üks poiss ja üks tüdruk vanuses 16.a ja nooremad. Suure rebimise peale võitis au linna esindada väga hea tehnikaga Merilyn Nõmm. Tema mäng reetis pikaajalist treeningutel käimist. Noormeestest võitsid edasipääsu Madis Tropp ja Markus Sõber. 16.a. ja nooremate hulgas oli kolme tüdruku vahel väga tasavägine võistlus. 1.-3. kohta jagasid Marion Tõldsepp, Grete Hartwich ja Mirtel Metsmaa. Linna läks esindama Marion Tõldsepp. Poistest oli tasavägine rebimine Kaur Kasemaa ja Remii Metsmaa vahel. Lõpuks võitis Kaur Kasemaa ja tagas sellega au minna 29. jaanuaril meie linna esindama.

Kondiitri oskuste omandamine

Kauaoodatud oli kõrge kvalifikatsiooniga Alla Metsmaa juhendamisel toimunud kondiitri töötuba. Teemaks sünnipäevale kohane suur, maitsev, värviline omavalmistatud tort. No oli ikka palju neid nippe, mis annavad tordile tema erilise ja vahva välimuse! Õpiti selgeks, millist šokolaadi kasutada, kuidas seda vedeldada, kuidas eriti ilusaid kaunistusi valmistada. Erilisi oskuseid nõudis viinamarjade ja virsikute lõikamise nipp, kohupiima ja vahukoore omavaheline suhe, tordi külgede kaunistamine. Panime kõik tarkused kirja ja edaspidi püüame neid torditegemisel jälgida.

Sindi Raadio

[pullquote]Raadiosaate eestvedajaks on eelmisel aastal ANK noore tiitli pälvinud Kaur Kasemaa.[/pullquote]Samal päeval seati keraamikaringi toas üles noortekeskuse aparatuur Sindi Raadio saate tarvis. Raadiosaate eestvedajaks on eelmisel aastal ANK noore tiitli pälvinud Kaur Kasemaa. Saated algasid detsembri lõpus youtube kanalil „POPP FM Eesti“. 1. jaanuarist töötab selle asemel Sindi Raadio. Kauri abilisteks on Karl Hussar ja Fred Hussar. Noortekeskuses toimuvad saated laupäeviti ja vajadusel ka teistel päevadel. Ka minul tuli juba teist korda Kaurile intervjuu anda.

Sünnipäeva tordi lahtilõikamise eel esitas noor räppar Limited (Edwin Eyland) ühe oma lugudest, saades publiku tugeva aplausi osaliseks. Järgnes 2016 aasta ANK noore tiitli üleandmine aastaid 4H liikmena ja nooremate rühmaga tegelenud Kerda Saagimile. Lilled, tänuplaat ja 4H särk. Oled kõigile noortele väga heaks eeskujuks, Kerda!

Kerda

„Mulle meeldib tegeleda noortega, sest kõik on erinevad isiksused ja on huvitav näha nende mõtteid avaldumas näiteks saviringis. Samas meeldib mulle, et lapsed tulevad kodudest välja ja ei istu tervet õhtut arvutites või nutikates. Nad saavad noortekeskuses suhelda ja jagada oma mõtteid teistega. Noortekeskuse töötajad on õpetanud mulle lastega suhtlemisel rahulikuks jäämist. Laste abivalmis suhtlemise eeskujuks on kahtlemata ka Viljar Viik. Töötajad õhutavad kõiki mõtlema oma peaga ja avaldama oma mõtteid, sest just need on kõige vingemad ja toredamad. Ka Viljar utsitab kõiki alustatud ettevõtmisi lõpuni viima. Noortekeskuses ei ole ükski idee vale ja mitte ükski mägi pole liiga kõrge,“ rääkis Kerda.

Auhinnad anti kätte noortekeskuse sünnipäeva viktoriini ja lauatennise turniiri võitjatele. Viimased olid järgmisel päeval Paikusel võistlemas.

[pullquote]Tore oli näha toetavat lapsevanemat, Merilyn Nõmme ema, võistlustele kaasa elamas.[/pullquote]Maakonna talvemängudel kaitsesid Sindi linna au Merilyn Nõmm, Mario Link ja Karl Kivila 17aastaste ja vanemate rühmas ning Marion Tõldsepp ja Kaur Kasemaa 16aastaste ja nooremate rühmas. Kahjuks ei tulnud vanema astme võistlejad kõik kohale. Suur tänu Kaur Kasemaa vanematele, kes aitasid varumängija kohale toimetamisega! Meie linn esines ikkagi täiskoosseisus. Tore oli näha toetavat lapsevanemat, Merilyn Nõmme ema, võistlustele kaasa elamas. Pere toetus on noorele alati väga oluline.

Meeldetuletuseks noortele, et tööandjale on alati kõige tähtsam töötaja usaldusväärsus ja kaotatud usaldust on väga raske tagasi võita.

Helle Vent
Sindi noortekeskuse juhataja

Pildigalerii: Kaur Kasemaa

One thought on “Viimane sünnipäev Sindi linna alluvuses”

  1. Sünnipäeva nädal oli noortele tähtsaks ja arendavaks sündmuseks ning tõstis nende usku oma võimetesse. Samas oli võimalus keskust rohkem tutvustada ja tõusis hüppeliselt lauamängude populaarsus.

Kommenteerimine on suletud.