Pärnu Ühisgümnaasiumi vilistlased julgustavad noori välismaal õppima

„Pärnu Ühisgümnaasiumist saadav haridus on igati konkurentsivõimeline, et jätkata õpinguid mõnes välis- või koduülikoolis. Kes ise õppida soovivad, neile suudavad Ühisgümnaasiumi õpetajad kaasa anda vägagi tugeva vundamendi, mille peale saab laduda iga valdkonna kõrghariduse.“ on sama kooli vilistlane Annely Akkermann veendunud.

Pärnu Ühisgümnaasiumi vilistlane Martin Andla omandab kõrgharidust Inglismaal Foto Urmas Saard
Pärnu Ühisgümnaasiumi vilistlane Martin Andla omandab kõrgharidust Inglismaal. Foto: Urmas Saard

Pühapäeval 29. jaanuaril kell 16.30 kohtuvad Pärnu Ühisgümnaasiumi saalis välismaal õppinud vilistlased tänaste õpilaste ja nende vanematega, et julgustada noori valima kõrghariduse omandamiseks mõnda välisülikooli.

Välisülikooli õppima minek on aegamisi küpsev otsus, seetõttu on kohtumisele oodatud nii kõik Pärnumaa gümnasistid kui ka põhikoolide lõpuklasside õpilased. Kuulama ja küsima on oodatud ka tulevaste välistudengite vanemad, sest nendegi jaoks valmistavad muret küsimused majanduslikust ja emotsionaalsest toimetulekust.

Ivar Merilo kõneleb õppimisest Riia Stockholmi Ärikoolis, mida sealsed õpilased kutsuvad Baltikumi Harwardiks.

Martin Andla: „Kiirelt arenev ja kasvav, tipptasemel uurimustöödega tegelemist võimaldav ülikool rikkaliku ajalooga Yorki linnas Põhja-Inglismaal pakkus minusugusele analüütilise mõtlemisega tudengile suurepärast võimalust end matemaatika-alaselt harida.“

Dan Tõnus: „Mulle meeldivad teadmised, mulle meeldivad erinevad inimesed, mulle meeldib tundmatus kohas vette hüpata. Hollandis Groningeni ülikoolis psühholoogiat õppides kogesin just neid asju, mis mulle meeldivad.“

Paljude riikide jaoks on kõrgharidus oluline ekspordivaldkond ning talentide haaramise poliitika. Teatavasti konkureerivad kõik riigid ja ettevõtted, kes tahavad olla edukad, loovale inimmõistusele, seetõttu on saatkondade ja ülikoolide endi levitatavad materjalid tihti lihtsalt reklaamid. Kohtumisel räägivad välisülikoolide vilistlased, kuidas asjad tegelikult on – Eesti noore jaoks.

Samal teemal:

Annely Akkermann Pärnu Ühisgümnaasiumi 155 vilistlaste õhtul

 

 

 

Pärnu Ühisgümnaasiumi vilistlased asutavad taas vilistlaskogu