Johannes Mets pälvis Külauudiste tänukirja

Eesti Kodanikuajakirjanduse selts tänab MTÜ Sindi Mudelisport ja Sindi ANK tehnikaringi juhendajat Johannes Metsa kaastöö eest, mis toob lisatähelepanu juhtraja automudelismile ja pakub meie lugejatele huvitavat lugemist.

Johannes Mets tutvustab Sindi gümnaasiumi 3b õilastele juhtraja automudelismi Foto Urmas Saard
Johannes Mets tutvustab Sindi gümnaasiumi 3b õilastele juhtraja automudelismi. Foto: Urmas Saard

Täna külastas Sindi mudelispordi keskust Sindi gümnaasiumi 3b klass ja klassijuhataja Ene Alunurm. Sindi automudelismi juhtrajal on lisaks kohalikele õpilastele käidud põnevat tehnikasporti uudistamas ja kätt harjutamas ka teistest Pärnumaa paikadest. Kui senised külastused on esmauudistajatele üksnes küllaga põnevust pakkunud, siis tänasel ennelõunal olid kümned silmapaarid tunnistajaks, kui väga nende võõrustajat tegelikult hinnatakse.

Kodanikuajakirjanduse seltsi juhatuse esimehe ja Külauudiste peatoimetaja Aksel Lõbu allkirjaga tänukirja üleandmine ootamatult ja ilma ette teatamata valmistas Metsale tõelise üllatuse. Lõbu kirjutas tänukirjale, et rohujuuretasandi meedia on koht, kust inimesed ammutavad positiivsust ja uhkust oma kodukoha tegemiste üle. „Külauudiste poolt loodame, et meie koostöö jätkub meeldivaid hetki ja äratundmisi pakkudes.“ Koos tänukirja üleandmisega sai Mets kingituseks ka Apollo kaupluse raamatu kinkekaardi.

Mets on järjepidevalt hea asjatundlikkusega kirjutanud erineva astmega võistlustest mitmetel Eesti juhtradadel. Samuti teinud reportaaže välisriikidest.

[pullquote]Šorini arvates on kodanikuajakirjanduse roll tabada hetki, millele peavoolumeedial tähelepanu ei jagu.[/pullquote]Siinkohal on paslik märkida, et tegelikult leidub Pärnumaal ja eriti Sindis palju rohkem kirjasaatjaid, kes mitmekesistavad Külauudiste portaali. Nii näiteks on Kristi Suppi korduvalt kirjutanud õpilaslaatade teemal ja saatnud illustreerivaid fotosid. Samuti on läkitanud sõnumeid Sindi noortekeskuse juhataja Helle Vent. Uustulnukas on Sindi gümnaasiumi 10a klass, kelle õpilased õpivad täiendava valikainena meediat ja uudiste kirjutamist praktiseerides ilmutavad oma töid ka Külauudiste portaalis. Seni on Külauudised avaldanud töid õpilastelt Netty Raud, Liisi Land, Polina Reger, Margit Viies, Karl Krispin Tammine, Anette Aas, Merilyn Nõmm, Martin Karasjov, Edwin Eylandt, Martin Salundi. Merilyn Nõmm on lisaks kirjutamisele saatnud ka mahuka pildigalerii ERM-i külastusest.

Eesti Kodanikuajakirjanduse seltsi ja Külauudiste tänukiri Johannes Metsale Foto Urmas Saard
Eesti Kodanikuajakirjanduse seltsi ja Külauudiste tänukiri Johannes Metsale. Foto: Urmas Saard

Riigikogu väliskomisjoni liige *Marko Šorin on kirjutanud Külauudistele erinevatel teemadel. Eriti teretulnud on olnud tema arvamuslood, mis kõik pole küll avaldatud eraldi pealkirja all, aga on leidnud pikemaid refereeringuid. Ka Šorini fotosid on võinud Külauudiste portaal kasutada.

Šorini arvates on kodanikuajakirjanduse roll tabada hetki, millele peavoolumeedial tähelepanu ei jagu. „Kas ei ole piisavalt sensatsiooniline või on liiga vähe „verd“. Samas kogukonna tunde ja ka iseteadvuse jaoks mängib kodanikuajakirjandus vaata et kujundavat rolli. Kogukonna eneseuhkuse jaoks mõjub see samuti innustavalt. Nii tekivad hoopis uued „kangelased“, kes ise muidu meediasse ei tüki. Teatavaks saavad lood, mida muidu ei oleks kuuldud või märgatud. Kokkuvõtvalt tõstangi esile kujundava rolli kogukonna jaoks.“

* Marko Šorin sai riigikogu liikmeks 2016. a 24. novembril. Alates 2011. a. 7. juulist kuni käesoleva aasta 23. novembrini oli ta Sindi linnapea. Enne linnapeaks valimist oli ta alates 2010. a 11. märtsist Sindi abilinnapea.

Urmas Saard