Ühisnädalal antakse välja vabatahtliku sõbra märk ja kutsutakse üles naabrit märkama

Ühisnädalal tunnustame neid, kes on silma paistnud eriliste tegudega. Täna antakse välja vabatahtliku sõbra märk, mille pälvivad need organisatsioonid, kelle vabatahtlike

footer

kaasamise protsess on hästi läbi mõeldud. Lisaks toimuvad homme kõige tublimate tunnustamisüritused lausa seitsmes Eesti maakonnas.

Eesti Külaliikumine Kodukant ja Siseministeerium andsid täna 18 vabaühendusele üle vabatahtliku sõbra märgid. Lisaks kirjutatakse alla vabatahtliku tegevuse võrgustiku kokkulepe ja arutletakse kuidas kaasata vabatahtlikuks uusi inimesi.

Homme leiavad tublimate tunnustamised aset seitsmes maakonnas. Harjumaal toimub “Aasta tegijate” tunnustamine seitsmes kategoorias, Lääne-Virumaal antakse üle tunnuskirjad „Sädeinimesele“ ja „Sädeorganisatsioonile“ ning tunnustatakse maakonna parimaid noorsootöötajaid; Läänemaal, Tartumaal ja Hiiumaal nimetatakse parim kodanikuühendus. Vabaühenduste tänupäevad toimuvad ka Võrumaal ja Pärnumaal.

Ühisnädala ajal toimub ka “Märka naabrit!” kampaania, mis on suunatud linnade kortermajades elavatele inimestele. Eha Paas, vabatahtlike valdkonna juht ütles, et “Märka naabrit!” pole lihtsalt heategevuskampaania, vaid üleskutse näha oma kodu ja heaolu laiemalt kui vaid mina ja minu pere. “Meie ümber on palju toredaid ja heatahtlikke inimesi, kes vajavad igapäevaelus toimetulemiseks vaid pisikest abi. Üksteisest märkamine ja hoolimine loob turvatunnet ning kasvatab ühtlasi rahulolu iseendaga.” Partnerina aitavad naabri märkamisele kaasa Pärnu, Tartu, Viljandi ja Narva linnad ning veebipõhine tugikeskkond Helpific.

Ühisnädal on kodanikualgatust ja kodanikuühiskonda tutvustav nädal, mis leiab aset iga-aastaselt kodanikupäeva lähistel ja mida korraldavad maakondlikud arenduskeskused koostöös Kodanikuühiskonna Sihtkapitali ja teiste arvukate partneritega.