Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

november 2016
E T K N R L P
« okt   dets »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Marko Šorin ei anna täna riigikogu ees vannet

Täna annavad vande need inimesed, kes asuvad asendama ministriteks läinud riigikogu liikmeid.

Kadri Simsonil on Marko Šorinile midagi olulist öelda Foto Urmas Saard

Kadri Simsonil on Marko Šorinile midagi olulist öelda. Foto: Urmas Saard

Eile teatas Delfi („Vaata, kes saavad uue kolmikliidu ministrite asemel riigikogusse“) sündmustest etteruttavalt, et Keskerakonnast tuleb uute ministrite asemel riigikokku lisaks teistele ka Sindi linnapea Marko Šorin. „Peaministriks saava Jüri Ratase asendusliige on tegelikult Maardu linnapea Vladimir Arhipov, kuid tema teatas, et ei lähe riigikokku,“ kirjutas Delfi.

Kas Šorin on siis täna riigikogu ees vannet andmas? „Ei ole,“ kinnitas Šorin täna hommikul. „Jüri Ratase asendusliige Vladimir Arhipov on öelnud, et tema ei lähe riigikokku. Aga tulenevalt seadusandlusest ei saa ta sellest kohast muudmoodi loobuda, kui jätta vanne andmata. Mingid muud variandid, kirjalik avaldus või muu, siin ei loe. Kui ta täna vannet ei anna, siis läheb järjekord üle järgmisele asendusliikmele, mitte enne seda,“ selgitas Šorin.

„Mina annan ausat infot, nii nagu asjad on. Mina ei saa asjadest etterutata, sest see puudutab mind ja minu peret isiklikult,“ jääb Šorin selgesõnaliselt ühemõtteliseks. Tema tänane päevakava on seotud Sindiga. „Kell kaks läheme Torisse ühinemislepingut arutama.“

Urmas Saard

Comments are closed.