Automudelismi tänavuse karikasarja eelviimane võistlus peeti Sindis

Kuna hooaja lõpp läheneb, siis oli ülioluline koguda veel võimalikult palju punkte. Võistlusrajale startisid klassid PR-24; F1-32; Open-12 ja ES-24. 

F1-32 klassis oli sintlase Andy edumaa nii suur, et Karmenil ei olnud isegi teoreetilist võimalust lõppkokkuvõttes Andyt edestada Foto Urmas Saard
F1-32 klassis oli sintlase Andy edumaa nii suur, et Karmenil ei olnud isegi teoreetilist võimalust lõppkokkuvõttes Andyt edestada. Foto: Urmas Saard

Laupäeval, 29. oktoobril toimus Sindis automudelismi Eesti karikasarja hooaja üldarvestuses viies etapisõit, milles osales 30 mudelisportlast.

„Meie seisukohalt oli intrigeeriv olukord juunioride arvestuses,“ kommenteeris võistluste käiku
Johanne Mets, MTÜ Sindi mudelisport Sindi ANK tehnikaringi juhendaja. ES-32 klassi oli Andy juba Karmeni ees kokkuvõttes võitnud. PR-24 ja Open-12 klassis oli tal Karmeni ees 2 punktiline paremus ja ES-24 klassis oli Karmenil piisav edumaa Andy ees.

Võistlus algas PR-24 klassiga. Võisteldi kolmes grupis. C grupis osalesid kõige madalama reitinguga võistlejad. Karmen võistles B grupis ja Andy A grupis. Karmen tegi selle, mida vaja ja võitis oma grupi. Jäi veel oodata, mida suudab Andy A grupis. Esimese poole suutis Andy püsida Karmeni „graafikus”, kuid siis hakkas tasapisi järele andma. Väike üllatus oli see, et ka Kaiar ja Margus ei suutnud Karmenit edestada. Tublid olid ka Pärnumaa noored Karin Mets Ja Reimo Usin, kes noorte arvestuses platseerusid 2. ja 5. kohale.

Andy Aron, Karmen Mets, Kaiar Tammeleht PR-24 üldarvestuses Foto Urmas Saard
Andy Aron, Karmen Mets, Kaiar Tammeleht PR-24 üldarvestuses. Foto: Urmas Saard

Tehnilised tulemused

Noorte arvestuses:
1. Rasmus Blitner, Äksi – 302 ringi;
2. Karin Mets, Jõõpre – 297 ringi
3. Reimo Põhjakas, Tallinn – 292 ringi
4. Kristiin Tammeleht, Tallinn – 287 ringi
5. Reimo Usin, Sindi – 279 ringi

Juuniorid:
1. Karmen Mets, Jõõpre – 379 ringi
2. Andy Aron, Sindi – 370 ringi
3. Markus Metsalu, Haapsalu – 339 ringi

Üldarvestus:
1. Karmen Mets , Jõõpre – 379 ringi
2. Kaiar Tammeleht, Saue – 372 ringi
3. Andy Aron, Sindi – 370 ringi

Kogenud võistleja Margus Jõgilaine jäi viis ringi Andyst maha ja hõivas 4. koha. Punktilisa arvestades sai Karmen enne viimast etappi Andy ees seitsme punktilise edumaa. Kuid kõik pannakse paika Haapsalus.

F1-32 klassis oli Andy edumaa nii suur, et Karmenil ei olnud isegi teoreetilist võimalust lõppkokkuvõttes Andyt edestada. Võistlus ise kulgeski väljakujunenud jõuvahekordade järgi.

Tehnilised tulemused

[pullquote]Kuues etapp peetakse 26. novembril Haapsalus, kus toimub hooaja lõpetamine ning jagatakse välja ka karikad.[/pullquote]Juuniorid:
1. Andy Aron, Sindi – 432 ringi
2. Karmen Mets, Jõõpre – 414 ringi
3. Hanna-Alviine Kaptur, Äksi – 288 ringi

Üldarvestus:
1. Kaiar Tammeleht, Saue – 435 ringi
2. Andy Aron, Sindi – 432 ringi
3. Karmen Mets, Jõõpre – 414 ringi

Kuigi Kaiar võitis Sindis, sai talle saatuslikuks Tallinna etapp Nõmmel, kus ta tehniliste viperuste tõttu jäi kolmandaks ja stabiilselt võistelnud Andy edestas Kaiarit selles klassis karikasarja lõppkokkuvõttes nelja punktiga. Võistluse lõpus õnnitles Kaiar Andyt ja tema isa Rolandit tubli saavutuse puhul.

Open-12 klass pakkus põnevust lõpuni!

Esimese kahe sõidu järel juhtis Andy seitsme ringiga Karmeni ees. Poole võistluse peal edestas Karmen Andyt ühe ringiga. Viiendas sõidus andis Karmen viie ringi järele, kuid tegi uskumault hea (puhta) sõidu mustal rajal (mis on üks raskemaid Sindi rajal) ja võrdsustas seisu. Viimase kahe sõiduga suutis Karmen siiski Andyl viie ringiga eest ära sõita, kindlustades sellega nii etapivõidu kui ka üldvõidu selles klassis.

Karin Mets, Jõõpre Foto Urmas Saard
Karin Mets, Jõõpre. Foto: Urmas Saard

Tehnilised tulemused

Juuniorid:
1. Karmen Mets, Jõõpre – 509 ringi
2. Andy Aron, Sindi – 504 ringi
3. Ranno Põhjakas, Tallinn – 399 ringi Tallinn

Üldarvestus:
1. Karmen Mets, Jõõpre – 509 ringi
2. Andy Aron, Sindi – 504 ringi
3. Bruno Põldäär, Haapsalu – 488 ringi

ES-24 klass erilisi üllatusi ei toonud ja kuna ka kohad lõppkokkuvõttes olid juba varem enam-vähem kindlad, siis võib siinkohal piirduda tehniliste tulemustega.

Juuniorid:
1. Karmen Mets, Jõõpre – 569 ringi
2. Andy Aron, Sindi – 556 ringi
3. Ranno põhjakas, Tallinn – 451 ringi

Üldarvestus:
1. Kaiar Tammeleht, Saue – 573 ringi
2. Karmen Mets, Jõõpre – 569 ringi
3. Andy Aron, Sindi – 556 ringi

Esimene etapp toimus Haapsalus 23. jaanuaril, teine Sindis 27. veebruaril, Eesti meistrivõistlused Äksis 2. kuni 4. aprill, kolmas Pärnus 7. mail, neljas Tallinnas Nõmmel 24. septembril. Kuues etapp peetakse 26. novembril Haapsalus, kus toimub hooaja lõpetamine ning jagatakse välja ka karikad.

Kuna sellel võistlusel olid kohal kõik Sindis harjutavad paremad sõitjad ja teised klubi aktiivsed liikmed, siis jagati välja ka Eesti Tehnika- ja Spordiliidu ( ETSL) 25. aastapäeva rinnamärgid. ETSL sai 25-aastaseks eelmisel aastal. Selle puhul anti välja mälestusmedalid ja rinnamärgid.

Urmas Saard