Pärnu huvitegevustest teeb ülevaate Huvikas

Õige huvitegevuse leidmine mõjutab lapse arengut ja tulevikku. Kaubamajakas 11. septembril kell 12-18 toimuv Pärnu huvitegevuste mess Huvikas aitab Pärnumaa noortel ja lastel üles leida just neile sobivad ägedad, kasulikud ja huvitavad vabaajategevused.

Janne Ristimetsa laste loov- ja vabatantsukava Sindi gümnaasiumi õuel Foto Urmas Saard
Janne Ristimetsa laste loov- ja vabatantsukava Sindi gümnaasiumi õuel. Foto: Urmas Saard

Papiniidus asuvas Kaubamajakas näeb laps oma silmaga, millega on võimalik maakonnas tegelda, ning saab omal nahal järele proovida, mis meeldib, sobib ja kaasa haarab.

Messi sihtgrupp on noored ja lapsed ning nende vanemad. Messil saab ülevaate Pärnumaa huvikoolidest-ringidest, sportimisvõimalustest, käsitöö-, muusika-, kunsti-, loodushariduse, tehnika- ja kõikvõimalikest muudest ringidest, töötubadest ning põnevast vabaajategevusest. Saab ka ringidesse registreeruda. Kohal on noorteorganisatsioonid.

Messi vältel on laval programm, kus huvikoolid-ringid näitavad, mida kõike neil õppida võib ning mida nende noored teha oskavad. Letti lüüakse selle aasta uudised. Näiteks JJ Street teeb laval selgeks, missugune on uus Pärnusse jõudev tantsustiil Vogue. Korvpalliklubid näitavad, kuidas lasteklassist võib meistriliigasse jõuda, tutvuda saab jalgpalli, karate, squashi, purjetamise ja paljude teiste spordialadega. Võimlejad tutvustavad võimlemiskooli Rüht taset. Kohal on 12 huvikooli ja 5 tantsukooli! Lisaks tulevad messile ka vabaajategevuste pakkujad ning demonstreerivad endi uudiseid.

Terveks nädalaks jäävad Kaubamajakasse huvitegevuste pakkujate voldikud. Messilt toimuvad lülitused ja otseintervjuud Pärnu raadiosse. Messipäevaks ilmub brošüür, mis koondab ühtede kaante vahele kõik Pärnu huvitegevused.

Messi eesmärk on, et lapsed-noored ja lapsevanemad saaksid koondinfo Pärnu huvitegevustest ning langetada sobivaimad otsused laste vaba aja sisustamiseks kasulikult ja arendavalt vastavalt lapse huvidele ja võimetele. Huvitegevuste mess pakub põnevust ka vanematele huvilistele, sest harrastada-õppida saavad ka täiskasvanud.