Rõõmsate laste festival innustab Pärnus lapsi liikuma

23. juulil Pärnu Rannapargis toimuval rõõmsate laste festivalil on hea võimalus tutvuda erinevate spordialadega. Festivalile tulevad professionaalid, kellelt näpunäiteid küsida.

Maadlejad võtavad festivalile kaasa maadlusmati, millel demontsreeritakse erinevaid võtteid ja jagatakse nippe Foto Urmas Saard
Maadlejad võtavad festivalile kaasa maadlusmati, millel demontsreeritakse erinevaid võtteid ja jagatakse nippe. Foto: Urmas Saard

Festivali peakorraldaja Kati Ruubel rõhutas, et festivali üheks eesmärgiks on avardada laste silmaringi läbi mängulise päeva ja innustada neid aktiivselt liikuma: “Festivali jooksul on võimalik tutvuda erinevate spordialadega, kõike ise proovida, uurida ja kogeda. On oluline, et lapsed leiaksid endale meelepäraseima aktiivse liikumise viisi. Loodan, et lapsed innustuvad uutest hobidest, tegevustest ja eeskujudest!”

Üheks oluliseks tegevuseks on laste jooga, mis pakub toredat vaheldust pingelistele võistleva iseloomuga hobidele ja spordialadele. Jooga treenerid Kristel Tammin ja Triin Mändmets kutsuvad 5-12 aastaseid lapsi kell 11.30, 13.30 ja 15.30 tutvuma joogaga.

Tammin sõnas, et lisaks füüsilisele vormile arendab laste jooga ka vaimseid väärtusi nagu meelerahu, julgust ja hoolivust. “Täiskasvanute joogast tuntud asenditele ja mediteerimisele lähenetakse laste joogas mänguliselt, loovalt ja vabalt,” kirjeldas Tammin ja lisas, et just vabadus on laste joogas oluline märksõna. Jooga tunnis võib iga laps tunda end vabalt, kartmata teiste hinnanguid või arvustusi.

“Tulge ja veenduge, et jooga ei pea olema staatiline matil harjutuste tegemine, vaid see on lõbusalt veedetud aeg koos mängude, laulude ja muinasjuttudega!” kutsus Tammin.

Lapsed saavad oma vanematega kätt proovida korvpallis, sõudmises, maadluses, jalgpallis ja tutvuda eksptreemspordiga.

Kuldrula peakorraldaja Rasmus Paimre sõnul on Kuldrula esindatud festivalil kogu päeva: “Bert Ribul tuleb BMX-i demo tegema ja näitab lastele, kuidas flatlandi trikid käivad. Lapsed saavad proovida ja uurida kõike BMX-i kohta.”

Vapruse klubi Eesti Jalgpalli Liidust teeb erinevad jalgpalli osavusrajad ja võimaldab harjutada täpsuslööke väravatesse. Kohal viibivad Vapruse treenerid tegelevad kogu päeva lastega ja õpetavad jalgpalli trikke.

Pärnu korvpallurid eesotsas Kristjan Kanguriga kutsuvad harjutama vabaviskeid ja mängima “5 miinust”. Festivalil saab korvpallialast nõu ja huvilised võivad koguda autogramme.

Pärnu Kalevi Sõudeklubi sõudjad ja noored treenerid võtavad festivalile kaasa sõudeergomeetri. Festivalil näeb sõudmise Euroopa meistreid.

Maadlejad võtavad festivalile kaasa maadlusmati, millel demontstreeritakse erinevaid võtteid.

Festival tutvustab erinevaid perepuhkuse võimalusi, näidatakse kodumaiseid laste- ja peretooteid, pakutakse tervislikke ja maitsvaid sööke-jooke ning palju muud huvitavat ja kasulikku. Festival on külastajatele tasuta. Rohkem infot siit.