Sindi volikogu pidurdas linnavalitsuse kavatsust asuda täiendava bussipeatuse ehitamiseks ettevalmistuste tegemisele

9. juunil toimunud Sindi linnavolikogu istungil tegid volikogu liikmed Aleksander Kask, Anna Rougiainen ja Gerli Mets lisaeelarve arutamisel muudatuse ettepaneku, millega jäeti Jaama tänava bussipeatuse ettevalmistustöödeks vajamineva summa eraldamine eelnõust välja.

Pole mitte eriti tark tegu hakata pärast tee uuendamist seda uuesti lõikuma ja kaevama, et meetme avanedes siiski linnarahva soovile vastu tulles bussipeatust ehitada Foto Urmas Saard
Pole mitte eriti tark tegu hakata pärast tee uuendamist seda uuesti lõikuma ja kaevama, et meetme avanedes siiski linnarahva soovile vastu tulles bussipeatust ehitada. Foto: Urmas Saard

Veidi enam kui 9,5 tuhande euro suurust raha kulutatakse nüüd Pärnu maanteel täiendava osa remondiks, mis on linnapea Marko Šorini arvates samuti vajalik töö. Samas hindab Šorin volikogu napi enamuse otsust lühinägelikuks, mis jätab arvestamata suurema perspektiivi.

Teatavasti jagatakse piirkonna konkurentsi meetme osas raha Pärnu ühistranspordikeskusele, kes on korraldamas kõikidele maakonna omavalitsustele ühishanget, millega aidatakse ühistranspordipeatuseid pisut rahastada. Just selle arvestusega soovis linnavalitsus teha käimasoleva tee remondi käigus ära vajalikud sademevee ära juhtimise maa-alused tööd, et hilisemal võimaluse avanemisel ei peaks hakkama asfalti lõikama. „Kogemus on näidanud, et endist siledust pole pärast kaevetööd võimalik teekattes saavutada ja lohk jääb paratamatult alles,“ selgitas linnapea.

Šorini sõnul on täiendava bussipeatuse vajadusest juba palju aastaid kõneldud. Ühel aastal tõstatus elanikkonna ootus ka ajakirjanduse veergudele, aga siis ei leitud selle rahastamiseks häid võimalusi.

Nüüd, kui selleks on tekkimas käega katsutav võimalus, seab volikogu napp enamus oma lühinägelikkuses küsitava väärtusega tõkendeid, rääkis täna hommikul üks volikogu liikmetest. Šorin ütles, et oodatud Jaama tänava bussipeatuse läheduses asuvates korruselamutes elab 48% linna elanikest. Jaama tänava ääres asub turg ja Konsumi kauplus. Keegi Viira elanik ütles, et uus bussipeatus vähendaks ka tohtri juurde mineku jalavaeva. Linnaelanike põhjendused on üsna mitmekülgsed. Aeg-ajalt tuleb ette busside liinilt ära jäämisi. Öeldakse, et Linnavalitsuse või Gümnaasiumi peatusest ei jõua veerandtunnise vahega Paide maanteed pidi sõitvale bussile. Jaama tänavalt oleks minek noortekeskuse juures olevasse peatusesse oluliselt lühem. Muidugi ka vastupidi.

Urmas Saard

Samal teemal:

Sindi plaanides on uue, Jaama tänava, bussipeatuse rajamine Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindis soovitakse Pärnu maantee remondi käigus ehitada välja täiendavad bussipeatused