Raido Nazarov: tahame Sindi suplushooaja piduliku avamise kujundada traditsiooniks

25. juunil korraldab Sindi linna noortevolikogu algatusrühm teist aastat väliujula ja välijõusaali avamist.

Raido Nazarov Foto Urmas Saard
Raido Nazarov Sindi ujula hooaja avamisel 2015. aastal. Foto: Urmas Saard

„Eelmisel aastal nihutasime varajasemale kuupäevale kavandatud avamispeo ebasoodsate ilmastikuolude tõttu 25. juunile ja nüüd pidasime ka sel suvel parimaks ajaks just sedasama päeva,“ rääkis noortevolikogu algatusrühma tööd vedav Sindi gümnaasiumi vilistlane Raido Nazarov, kes oli eilsel kohtumisel parajasti abis tänase koolilõpetajate peo ettevalmistamisel. „Kindlasti tahame möödunud aastal alustatud ujula kasutamise hooaja piduliku avamisega jätkata ka järgmisel aastal,“ jätkas Nazarov. „Käesolev suvi erineb seepoolest, et meil on hulga sponsoreid. Kui eelmine aasta toetas ainult Euro Bowling, siis tänavu on toetajaid väga palju, kokku 14. Esimeste seas mainiksin ära Auhinnapoe, Pärnu Pizzakioski, Pärnu kardikeskuse, CCCP põgenemistoad, Valgeranna seikluspargi ja Tallinna Taipoksiklubi.“

Alustatakse 16.00, pidu lõpeb 22.30. „Kell 23.00 peaks nooruk vastavalt kehtivale korralle juba kodus olema. Ilutulestikku ei korralda, aga erinevate valgustitega tahame siiski õhtupimedust värvilisemaks muuta,“ rääkis seltsimaja helipuldi taga toimetav Nazarov, kes püüdis samaaegselt aega leida nii koolinoortele kui ka minuga vestlemiseks.

„Võistlused toimuvad korvpallis, ranna jalgpallis ja võrkpallis, samuti jõuvõistlused. Spordiklubi Neighbar teeb välijõusaalis näidisesinemistega jõuharjutusi ja põnevaid trikke. Muusikat teeb ühel korral juba varemgi Sindis esinenud Pärnu bänd Howling Sky. Veel astub üles Soleado tantsutrupp.“

Mõttelõnga katkestasid sagivad inimesed, kellel oma küsimised, aga väga toimekas noormees suutis suurepäraselt ennast jagada mitme tegevuse vahel. Siis jätkas jälle minuga: „Tegevust jätkub lastele ja täiskasvanutele. Noortele õpetatakse veeohutust: kuidas käituda rannas, kuidas elustada inimest. Õpetab rannavalvet teostav Articard.“

Meeskonna kõhutäie eest hoolitseb Pizzakiosk, kes paneb välja 12 suurt pizat. Just niipalju ongi korraldusmeeskonnas noori. Kohapeale luuaks kõigi jaoks ka grillimise võimalus.

Lipuvabrik kingib meie noorte algatusgrupile tunnuslipu, mida näeb juba laupäeval lehvimas. Kujunduse tegin mina. Kujundusena on visualiseeritud roheline puu valgele kangale, mis sümboliseerib kasvamist. Lipuvarre teeme ise. Jooksev info on kättesaadav meie facebooki lehel. Ühest vanast ajalehest sai loetud, et kunagi lasti ujujatele grammofonist muusikat. Meil päris vanaaegset grammofoni ei ole, aga uuema ajastu venüülplaadimängija tassin küll kohale,“ rääkis Nazarov kõigest, mida pidas oluliseks Külauudiste lugejatele teatada.

Uurisin siis minagi täiendavalt, mida Sindi ujula kohta vanad ajalehed on kirjutanud. Selgus, et üllatavalt palju. Koguni sedavõrd palju, et 2010. aasta mais kirjutas Este Maidle nende artiklite ja veel muude materjalide põhjal Sindi Sõnumites nii huvitava ajaloolise ülevaate, mis andis põhjust lugu korrata samas lehes mullu juulikuises numbris. Meeldetuletusena võib lisada, et praegusel kujul avati väliujula ajaloolises ujumispaigas 2012. aasta 1. juulil.

Ammused lehed kirjutasid ka ujumisõpetuse korraldamistest. Sellega on jätkatud uuesti viimastel aastatel. Sindi linnapea Marko Šorin teatas, et käesolevaks suveks veel lepingut sõlmitud ei ole, aga loodab siiski ka tänavu Katrin Tammikuga kokkuleppele jõuda.

Urmas Saard

Samal teemal:

Aleks Rjabtsov Foto Urmas Saard

 

 

 

Kaheksakümneaasta vanuses Sindi väliujulas avati järjekordne hooaeg