Mis on Eesti kvaliteetseimad brändid?

Kui hind poleks määrav tegur ning valiku tegemisel tuleks lähtuda kvaliteedist ning ainult kvaliteedist, räägiks valdav osa eestlasi Samsungi

Qudal_2016_logo

mobiiltelefoniga, ostaks pileti Adele’i kontserdile ning käiks suusatamisvõistlustel vaatamas Kelly Sildaru trikke, süües selle kõige kõrvale Kalevi šokolaadi.

Värskes uuringus „QUDAL – QUality meDAL” osalenud 1200 Eesti elaniku vastuste põhjal on selgunud parima kvaliteediga tooted, teenused ja kaubamärgid, mida pakutakse Eesti turul. Uuringu korraldas selle aasta veebruaris Eestis rahvusvaheline organisatsioon ICERTIAS – International Certification Association GmbH, mis asub Šveitsis Zürichis.

Kalev on Eesti kvaliteedi võrdkuju

Eesti elanike arvates on just Kalev Eestis parim näide kvaliteedist ning Eesti turul pakutavate toodete ja teenuste seas tippkvaliteedi võrdkuju.

Kalevi suurest edust annab tunnistust ka tõik, et see magusatootja hääletati kvaliteedi poolest esikohale veel kolmes kategoorias: „Parim 

küpsisetootja”, „Parim šokolaaditootja” ja „Parim marmelaaditootja”.

 Spordivaldkonnas on vaid üks Kelly Sildaru

 

Kategoorias „Maailma kvaliteetseim sportlane” hääletasid eestlased esikohale Eesti vigursuusataja Kelly Sildaru.

 

Kvaliteedisümbolid muusikamaailmas: Smilers, Tanel Padar ja Adele

Kultuurivaldkonnas tuli 2016/2017. aasta kvaliteediuuringus „QUDAL – QUality meDAL” Eestis kategoorias Eesti kvaliteetseim muusik” esikohale kodumaine esineja Tanel Padar ning kategoorias „Eesti kvaliteetseim ansambel” kogus kõige enam hääli Smilers.

Küsitlustulemused kategoorias „Maailma kvaliteetseim muusik” näitavad, et eestlased eelistavad sooloartistide ja lauljate seast ülekaalukalt Adele’i.

Tehnikavaldkonnas midagi üllatavat ei ole
Kvaliteetseimaks mobiiltelefonide tootjaks peetakse Samsungi, mis sai tunnustust ka Eesti tehnoloogiaajakirjanike viimase aasta parima telefoni valimisel. Sülearvutite kategoorias edestas aga Apple kõiki konkurente. Kõige kvaliteetsemat mobiilsidet ning internetti pakub Eestis kasutajate arvates Telia.