Lastefond korraldab juubeli puhul haigete laste toetuseks heategevuskontserdi

14. novembril algusega kell 20 toimub Tartu Jazzklubis heategevuskontsert “Lastefondiga laste heaks”, kus esinevad Margus Vaher, “Eesti otsib superstaari” 6. hooaja finalist Annabel Guitar ning DJ Liisi Voolaid. 10-eurose pileti hinnast läheb 7 eurot annetusena laste ravitingimuste parandamiseks.

Samal päeval tähistab Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond enda 15. sünnipäeva. Oma tegevusaastate jooksul on fond annetajate toel aidanud sadu raskelt haigeid lapsi ning teinud palju heategusid. Just seetõttu otsustaski Margus Vaher fondile appi tulla ning heategevuskontserdil esineda. Tema sõnul on Lastefond oma sümpaatsete tegemistega talle ammu silma jäänud ning ta on rõõmus, et saab musitseerimisega fondi töösse oma panuse anda.

“On imetlusväärne, et tänapäeva materialismile orienteeritud ühiskonnas on inimesi, kelles on nii palju empaatiat ja hoolivust, et aidata ja toetada neid väikseid armsaid olevusi, kellele on miskil põhjusel saatus keskmisest raskema kivi eluteele veeretanud. Kui meie täiskasvanutena oleme olevik, siis lapsed on meie tulevik!” leiab ta.

Heategevuskontsert “Lastefondiga laste heaks” on fondi avalik sünnipäevapidu, millest on oodatud osa saama kõik head inimesed. Tartu Jazzklubi kunstilise juhi Oleg Pissarenko sõnul on tal hea meel Lastefondi kontserdi korraldamisega aidata, sest ta on alati tahtnud heategevusega tegeleda: “Olen mõelnud mitmel korral erinevate heategevuslike projektide algatamisele, kuid siiani pole ühtegi sellist algatust ise ellu kutsunud. Küll on mul hea meel, et saame Lastefondi projektile Tartu Jazzklubi kaudu tagasihoidlikus mahus kaasa aidata.”

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis tähistab 14. novembril oma 15. juubelit. Fond on oma tegutsemisaja jooksul annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku kahe miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks.