Šoti peotantsud Pärnu Nooruse Majas

17. oktoobril algusega kell 19:00 toimub Pärnu Nooruse Majas šoti peotantsude õhtu, kus tantsuks mängib Tallinna Keilibänd.

Möödunud aastal tantsiti keilit Café Grand'is Foto Urmas Saard
Möödunud aastal Café Grand’is. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Samas esitletakse šoti kilti, mida pole sünnis teadmatusest nalja visates seelikuks nimetada.[/pullquote]Tänavu teist aastat aset leidvad Pärnu Briti päevad annavad taas võimaluse keilit tantsida. Selgituseks, et šotlased ütlevad peotantsu kohta ceilidh, mis eestlaste suus kõlab lihtsalt keili. Enamasti on keilitantsud kiiretempolised, mõned siiski ka rahulikumad, aga kindlasti lõbusad. Šoti keilitantsuks sobilikke riile, džiige, tusteppe ja teisi muusikapalasid mängivad kontrabassi, akordioni ja viiuliga Jaagup Kippar, Sulev Reisberg ja Enrik Visla. Kippari sõnul pole eelnev tantsukogemus oluline. Tantsud sobivad edasijõudnute kõrval hästi ka algajatele. Vajaduse korral lubas Kippar ettehõikajana kõndida iga tantsu eelnevalt ilma muusikata läbi: korra või kaks või seni, kuni liikumine lõpuks selgeks saab. „Ja siis läheb lahti bändi saatel do-si-dootamiseks ja paju koorimiseks,“ naljatas Kippar.

 

Tallinna Keilibänd Foto erakogustSamas esitletakse šoti kilti, mida pole sünnis teadmatusest nalja visates seelikuks nimetada. Kildi valmistamine nõuab meistrikätt ja tõeliselt õiged kildid valmivad käsitööna.

Õhtusse on kavandatud ka Ühendkuningriigi teemaline mälumäng.

Sissepääs on tasuta ja tantsuõhtut toetavad Ühendkuningriigi Suursaatkond Eestis, Briti Nõukogu, Estobrit MTÜ. Live music, dances and ceilidh – come along!

Tallinna Keilibänd. Foto erakogust →

Urmas Saard