Võru linn tunnustas aasta õpetajaid

 

Võrumaa aasta õpetajate tunnustamine: (vasakult) abilinnapea Sixten Sild,Koidu Süvaorg, Janeli Jorro, Ere Tumm, Gaida Vassin ja linnapea Anti Allas.
Võrumaa aasta õpetajate tunnustamine: (vasakult) abilinnapea Sixten Sild,Koidu Süvaorg, Janeli Jorro, Ere Tumm, Gaida Vassin ja linnapea Anti Allas.

Esmaspäeva, 5. oktoobri õhtul toimus Võru kultuurimajas Kannel pidulik vastuvõtt Võru linna õpetajatele. Üritusel anti üle aasta õpetaja 2015 tunnustused.

Aastate õpetaja 2015 tunnustuse pälvis muusikaõpetaja ja koorijuht Helga Ilves, Aasta õpetajad 2015 on Võru Järve kooli õpetaja Gaida Vassin, Võru Kreutzwaldi kooli inglise keele õpetaja Ere Tumm ning Võru Kesklinna kooli klassiõpetaja Koidu Süvaorg. Aasta noor õpetaja 2015 laureaat on Võru Kesklinna kooli klassiõpetaja Janeli Jorro.

Tunnustuse saanutele andsid linnapea Anti Allas ja abilinnapea Sixten Sild üle reisibüroo 600-eurosed kinkekaardid ning kunstnik Eino Mäelti valmistatud klaasist raamatukujulised meened. Autasustamisele järgnes Kõrsikute kontsert ning pidulik vastuvõtt.

Aasta õpetaja konkurssi korraldatakse Võrus kaheksandat aastat. Konkursiga soovib linn tähtsustada õpetaja rolli, tõsta esile edukate pedagoogide tegevust ning tunnustada Võru linna koolide, huvikoolide ja lasteaedade õpetajaid, kelle töö ja isiklik eeskuju on oluliselt kaasa aidanud noorte kujunemisele mitmekülgselt arenenud isikuteks ning kelle tegevus on positiivselt mõjutanud haridusasutuste, Võru linna ja piirkonna arengut.
Kandidaate said esitada kõik juriidilised ja füüsilised isikud.